Foto: Pixabay

Aarhus’ bedste brunch: Her er finalisterne til Smagprisen 2018

I slutningen af juni uddeles Smagprisen, der kårer de bedste smagsoplevelser i Aarhus. De tre finalister i kategorien ”Aarhus’ bedste brunch” byder på vidt forskellige oplevelser.

Mefisto: Planken ud i Volden
Brunch på en planke? Yes, det er på menuen hos restauranten Mefisto, som læserne har sendt ind på den første finaleplads. Stedet ligger idyllisk i den brostensbelagte gade Volden i Latinerkvarteret, og planken er fyldt med syv retter serveret i Instagram-venlige støbejernsgryder. Lige nu kan man blandt andet sætte tænderne i en hummerkroket med peberrod, smilende æg med hollandaise, fiskeburger med ærter og spidskål, frikadeller med syltede agurker og hjemmelavede pandekager med rabarber. Bag restauranten står på femtende år kok og kogebogsforfatter Lars Kyllesbech, og prisen for at gå planken ud med Lars og Co. ved roret er 198 kr. Hvis man også vil have kaffe, te og æblemost med i købet, skal man lægge 248 kr.
Mefisto Restaurant & Vinstue, Volden 28, 8000 Aarhus C

Sjette Frederiks Kro: Udsigt over bugten
Den anden finalist er Sjette Frederiks Kro, der ligger i grønne omgivelser oven for badeanstalten Den Permanente. Godt hjulpet på vej af den flotte udsigt over Aarhus Bugten er restauranten blevet særdeles populær hos aarhusianerne, siden den genåbnede for få år siden, og mon ikke brunchen under navnet Kronch også kan være en del af forklaringen på succesen? Brunchen byder på lun kalvepostej, skyr med bær og honning, færøsk laks, charcuteri, økologiske oste, blødkogte æg, kager og frisk frugt, og prisen er 250 kr. eller 300 kr. alt afhængig af, hvornår man kommer. Restauranten drives af folkene bag Café Casablanca i Rosensgade og bageriet Mor Anna i Mejlgade, som også leverer brød til Sjette Frederiks Kro.
Sjette Frederiks Kro, Salonvejen 1, 8240 Risskov

Globen Flakket: Budgetvenlig ved åen
En brunch behøver ikke koste flere hundrede kroner. Den tredje finalist er den velbesøgte café Globen Flakket for enden af åen, hvor prisen for det populære formiddagsmåltid er blot 129 kr. Brunchen består af et bræt fyldt med klassikere som røræg med bacon, græsk yoghurt, italiensk skinke, salami, ost, laks, brød og en croissant til den søde tand. Hvis der er appetit til mere, er det muligt at tilkøbe amerikanske pandekager med sirup og bærkompot for 39 kr. I weekenden byder caféen også på en velassorteret brunchbuffet, hvor man for 129 kr. kan spise alt det, man orker. Begge brunchvarianter kan indtages indendørs i det store lokale eller ved bordene udenfor, hvorfra der er udsigt til Dokk1.
Globen Flakket, Åboulevarden 18, 8000 Aarhus C

Smagprisen 2018

  • Prisen kårer de bedste smagsoplevelser i Aarhus i syv kategorier.
  • Kategorierne er brunch, burger, kagested, restaurant for to, restaurant for flere, pizza og sushi.
  • I hver kategori er tre finalister, som er udvalgt på basis af en læserafstemning med mere end 1.000 deltagere.
  • Aarhusianerne kan selv være med til at kåre de endelige vindere ved at afgive deres stemme på smagaarhus.dk/smagprisen. Vinderne findes i slutningen af juni 2018.
  • Smagprisen uddeles af webmediet Smag Aarhus i samarbejde med JP Aarhus og Horesta.

Du kan stemme på din favorit blandt finalisterne her.