Foto: Anna Riisgaard Nielsen.

Smag på hele verden hos Bazar Vest

SPONSORERET INDHOLD: Hos Bazar Vest i Brabrand kan du få varer fra hele verden, når du handler ind til årets julebord.

Da indkøbscentret Bazar Vest åbnede i 1996, var det egentlig tænkt som et integrations- og beskæftigelsesprojekt for beboerne i det udsatte Gellerupområde. Bazaren startede på initiativ af ejer af byggeselskabet Olav de Linde, der ønskede at give aarhusianerne et anderledes indkøbscenter, der skulle gøre indkøb til en oplevelse.

I dag er der over 100 små og større forretninger samlet i den gamle kedelfabrik på Edwin Rahrs Vej i det vestlige Aarhus, hvor du blandt andet kan få lækre madvarer fra hele verden – også til årets julebord.

Mangfoldighed og kontraster
Hos Bazar Vest finder du for eksempel krydderier, kød, søde sager samt frisk frugt og grønt. Her kan du få det meste uanset, om du er på jagt efter tørrede abrikoser eller trænger til en pause fra juleshoppingen med en autentisk indisk frokost.

“Bazar Vest er kendetegnet ved den store mangfoldighed og kontrasterne. Vi har butikker fra seks kvadratmeter til 1800 kvadratmeter og mange forskellige kulturer. Derfor kalder vi os også et oplevelsescenter, fordi vi appellerer til alle sanser,” fortæller centerleder Ahmet Øcalan.

En anerkendt attraktion
Når du handler eller spiser i Bazar Vest, får du følelsen af at være i et andet land. Og ifølge Ahmet Øcalan er det derfor ikke blot de etniske danskere, der har fundet vej til bazaren.

Byens turister lægger også gerne vejen forbi Brabrand for at besøge Bazar Vest til en bid mad eller for at købe spændende madvarer med hjem.

“Vi er faktisk blevet en anerkendt attraktion i byen på lige fod med Aros og Den Gamle By,” siger Ahmet Øcalan.

Nomineret til Byens Bedste
Bazar Vest har desuden modtaget flere priser fra forskellige institutioner og var i år nomineret til Byens Bedste shoppingcenter samt til Aarhus Kulturpris 2017.

Flere af bazarens butikker og spisesteder er tidligere blevet kåret til Byens Bedste, mens skaberen af Bazar Vest, byggeselskabet Olav de Linde A/S, i 2006 fik Netværksprisen for den innovative og sociale indsats.

Bazar Vest har åbent hver dag hele året rundt – også mellem jul og nytår. Dog holder bazaren lukket hver mandag og den 1. januar.