Fedt: Bar i Aarhus vil afholde verdens største ginsmagning

Fedt: Bar i Aarhus vil afholde verdens største ginsmagning

af -
Foto: Pixabay.

For nyligt rykkede Bar Plata i Aarhus ind i nye lokaler, og ginbaren har nu valgt at fejre genåbningen med et rekordforsøg. Til oktober vil ginbaren nemlig forsøge at afholde verdens største ginsmagning.

Hvordan sætter man verdensrekord i verdens største ginsmagning? Det gør man såmænd ved at samle så mange mennesker som muligt på et specifikt sted, hvor der så skal smages på en række forskellige slags gin.

Og det er netop, hvad folkene bag ginbaren Bar Plata i Aarhus har tænkt sig at gøre. Tilbage i februar rykkede ginbaren ind i nye lokaler på Klostertorvet, og i forbindelse med genåbningen har personerne bag baren bestemt sig for at forsøge at afholde verdens største ginsmagning.

“Det er et projekt, vi har arbejdet på i lang tid. Det har været en lang proces, men i dag er vi så klar til at skyde det i gang,” lyder det fra Vincentius Mathias Skaarup Nielsen, der har været barchef på Bar Plata siden 2016, og som er med til at arrangere rekordforsøget.

Musik og spansk tapas

Fra i dag af åbnes der nemlig op for billetsalget til ginsmagningen, der dog først bliver afholdt den 13. oktober. Ginsmagningen kommer til at foregå på Savværket i Højbjerg, hvor der er plads til 990 deltagere.

For at slå den tidligere rekord er der dog kun behov for at samle 737 personer – én mere end den nuværende rekord. Dagen kommer ikke kun til at handle om rekordforsøget. Derudover kommer der til at være mulighed for at købe lækker, spansk tapas, og DJ Gorm sørger for musikken.

Endeligt bliver der selvfølgelig mulighed for at smage på en masse gin – og dertilhørende tonic. Selve showet kommer ginforfatter- og ekspert Christian Dyrvig Wendelbo til at styre. På dagen vil han agere vært fra en centralt placeret scene og vil ligeledes fortælle en masse om drikken og dens lange historie.

Interessen for gin er stor

Ifølge Vincentius Mathias Skaarup Nielsen sker der en masse i forhold til gin i øjeblikket. Han fortæller, at der i dag eksisterer mere end 5000 forskellige mærker af gin – og at antallet stadigvæk stiger.

“Det er ikke kun i Danmark, at ginnen er blevet populær. Der går en bølge igennem Europa, og faktisk har der gjort det i nogle år nu. Det startede i Spanien, hvor man begyndte at eksperimentere med at lave mange forskellige smagsvarianter,” siger Vincentius Mathias Skaarup Nielsen.

Prisen for en billet til ginsmagningen på Savværket koster 400 kroner. Du kan også købe en VIP-billet til 500 kroner, hvor du får en plads lige op til scenen. Billetterne kan købes her.

Steffen Lomholt Pedersen
Modsat visse andre mener jeg bestemt, at ananas hører til en pizza, og at broccoli er stærkt undervurderet. Uddannet journalist og cand. public.