Foto: Arla Unika.

Årets gaveidé: Oste i særklasse fra Arla Unika

Ost er en personlig og unik gave, som folk med garanti aldrig har fået før.

Kan man give ost i gave? Yes, i hvert fald hvis man spørger de seje osteeksperter fra Arla Unika-butikken, der ligger på Klostergade i Aarhus ved siden af Emmerys. Arlas gourmet-osteserie byder på en række lækre oste lige fra anerkendte klassikere til eksperimenterende nyfortolkninger, og butikken har gjort det let for dig at give familie og venner en gave, de ikke glemmer foreløbig.

“En ostegave efterlader et unikt og personligt indtryk, der både kan tales om, duftes til, ses og smages på. Vi tilbyder gavekort, hele oste og flere typer gaveposer med forskellige oste, der giver modtageren et spændende indblik i vores smagsunivers. Vi indpakker fint og enkelt og vedlægger gerne et håndskrevet kort,” siger butikschef Eva Lunddahl fra Arla Unika-butikken i Klostergade.

arla-unika-3-lille

Køb ostegaven online
Du kan købe ostegaven i Arla Unikas butik på Klostergade i Aarhus, men endnu lettere er det at købe den via butikkens nye webshop. Her har Arla Unika forslag til 10 færdige ostegaver i forskellige prisklasser, der er lige til at bestille online. Hvis du ikke selv har mulighed for at give gaven personligt, kan butikken også bringe gaven direkte ud til direkte til modtageren.

“En ostegave er et modigt valg, der viser, at du kender vedkommende og ved, hvad der skaber glæde, velsmag og udfordrer. Hvad enten det er nye smage, der udfordrer sanserne, eller de velkendte, der omfavner smagsløgene, så leder gode smagsoplevelser ofte til gode samtaler og minder. Og hvad giver man egentlig til én, der har alt,” siger Brand Manager Line Holmen fra Arla Unika.

arla-unika-4-lille

En gastronomisk osterejse til novicen
Hvilken ost skal du så give som gave? Til den nysgerrige nybegynder kunne et godt bud være den pakke, der under navnet Læringsrejsen gør det muligt at sætte tænderne i både faste og bløde, gule og skimmeloste. Pakken koster 350 kroner og kan for eksempel bestå af ostene Gammel Knas, Havgus, Rød Løber, Høgelundgaard og Den Hvide Dame.

En vildere mulighed er at give en hel ost af typen Høgelundgaard, der vejer hele 1400 gram. Den prisvindende blåskimmelost fra Sønderjylland fremstilles i små ostekar af uhomogeniseret mælk og har en rustik overflade med blåsort, hvid, rød og brunlig skimmel, der ifølge Arla Unika giver en stor kontrast og en intens smag. Prisen for at gå all in på sønderjysk blåskimmel er 406 kroner.

Eksperimenterede oste
Hvis modtageren er en erfaren ostespiser, er der ingen vej uden om at udfordre smagsløgene med pakken Eksperimentet bestående af fem oste. Pakken koster 350 kroner og indeholder nogle af Arla Unikas nyeste og mest eksperimenterende oste. Den vil typisk indeholde såkaldte Unika X oste, som kun laves i små mængder og primært er forbeholdt toprestauranterne.

Udover de tre nævnte har butikken også en stribe andre gavemuligheder. Du kan se alle ostegaverne og bestille dem i webshoppen her. Hvis der skal lidt mere i pakken, kan du kombinere osten med matchende drikkevarer, ligesom du kan bestille en køletaske, hvis gaven skal indpakkes med stil.

Sponsoreret indlæg