Foto: Aarhus Central Food Market / Vanilla Chocolatier & Konditoris kransekage

Staycation: Her er efterårsmenuen hos Aarhus Central Food Market

Madmarkedet på Skt. Knuds Torv byder på masser af mund-lækkerier i efterårsferien. 

Blev det ikke lige til en solferie i syden denne efterårsferie? Så er det heldigt, at Aarhus’ madscene byder på mange lækre fristelser, du kan nyde i din “staycation” her i smilets by.

Tag bare Aarhus Central Food Market på Skt. Knuds Torv, der lokker med et væld af aktiviteter, du kan få ferie-tiden til at gå med helt indtil søndag den 22. oktober.

Til den søde tand
For eksempel kan du være med, når vaffel-boden Liége hele ugen hjælper dig med at pimpe din vaffel. For bare 40 kroner kan du lave din egen belgiske vaffel og toppe den med lige, hvad hjertet begærer – om det så er karamelsovs, blåbær, ristede hasselnødder eller peanutbutter. Mums!

Du kan også prøve kræfter med at designe din egen ispind hos OLUFs IS lørdag den 21. oktober fra klokken 11.30 til 21, hvis boden ikke er løbet tør for ispinde inden.

Tager du det mere bogstaveligt, når du siger, at du ikke vil lave noget i ferien, kan du også nøjes med tirsdag den 17. oktober at kigge forbi konditoriet Vanilla Chocolatier & Konditoris bod mellem klokken 15 og 16 – her kan du nemlig smage på bodens kransekage, der for nylig blev kåret til Danmarks anden bedste. I efterårets anledning har konditoriet også bagt peanut- og græskartærter, som du kan købe en stor én af for 75 kroner, eller tre små for 50 kroner.

Til den store sult
Hvis der er noget, der hører efteråret til, så er det suppe – og det bliver du heller ikke snydt for her. Supperiet tilbyder cremet græskarsuppe med ingefær og chili, der er toppet med æble til 55 kroner per skål.

Er det fast føde, der skal til, kan du kigge forbi Kähler Smørrebrøds bod, hvor du kan købe en “Lille oktober-menu” med et stykke smørrebrød og en lille øl fra Foodie-baren til 99 kroner. Du kan også vælge “Den store oktober-menu” fra slagterboden Guldrummet by Danish Crown, hvor du for 110 kroner får en tallerken med svinekæber og kartoffelsalat og en fadøl fra Foodie-baren.

Skal fejres med en øl, kunne du jo passende købe billet til ølproducenten Mikellers ølsmagning torsdag den 19. oktober fra klokken 16 til 18, hvor du vil blive guidet igennem smagningen af seks forskellige øl. Det koster 175 kroner at være med, og du skal være hurtig, hvis du vil nå det – der bliver nemlig kun solgt 10 billetter i alt! Du kan sikre dig din biller her.

Du kan læse hele efterårsferie-programmet for Aarhus Central Food Market her.

Rigtig god efterårsferie! 🙂