Foto: Johanne Mygind.

Er du vild med kage? Nu kårer Bruuns Galleri Aarhuskagen 2019

SPONSERET: Søndag den 3. marts kan du komme til en dag i kagens tegn i Bruuns Galleri, når shoppingcentret for andet år i træk kårer Aarhus’ bedste kage.

Er du også helt vild med kage? Så skal du tage i Bruuns Galleri søndag den 3. marts kl. 12, hvor shoppingcentret lægger rammer til kagekonkurrencen Aarhuskagen 2019.

Her har cirka 40 deltagere meldt sig til konkurrencen om at bage Aarhuskagen 2019. Men selvom du ikke er deltager, er der ingen grund til at blive hjemme – for når konkurrencen er færdig, kan du nemlig købe et stykke af alle dine favoritter fra konkurrencen.

Deltagernes kager smages og bedømmes af et dommerpanel, der blandt andet består af Nip Julie Jakobsen og Jon Daniel Edlund, som begge har været deltagere i Den Store Bagedyst.

“Det er altid sjovt at stå på den anden side og få lov til at bedømme og se, hvad folk har af sjove ideer, som jeg ikke selv har tænkt på. Sidste år var der mange kreative bud, så det kan kun blive en spændende dag. Jeg glæder mig meget til at se, hvad deltagerne kan, og til at se bageglæden stråle ud af dem,” siger Nip Julie Jakobsen.

Forventer skarpt håndværk
Har du lyst til at overvære kagekonkurrencen, foregår det klokken 12 på pladsen mellem Baresso og Joe & The Juice i Bruuns Galleri, hvor kagerne indleveres. Herefter vil dommerne smage på kagerne, og den endelige bedømmelse finder sted omkring klokken 13.00-13.30, hvor vinderen af Aarhuskagen 2019 kåres.

“Jeg glæder mig helt vildt meget til at se noget kreativt bagværk og se, hvordan deltagerne fortolker Aarhuskagen. Som dommer vil jeg komme med et åbent sind og lade mig blive blæst bagover. Men jeg forventer selvfølgelig også at se flot og skarpt håndværk, og at kagerne smager godt,” siger Jon Daniel Edlund.

Skal fortælle noget om byen
Kagerne må også meget gerne fortælle en historie om byen, ifølge dommerdebutanten.

“Det er et stort plus til kagerne, hvis der følger en lille anekdote med, som løfter kagen op på et endnu højere niveau. Den skal fortælle noget om Aarhus,” siger Jon Daniel Edlund.

Og bliv endelig hængende efter vinderen er kåret, for her kan du købe løs af de lækre kager – og med god samvittighed, da pengene går ubeskåret til Danske Hospitalsklovne. Et styk kage koster 25 kroner.

Du kan læse mere om arrangementet her.