Foto: Café Kaffegal

Aarhusiansk café-manager nomineret til fællesskabspris

CAFÉ Manageren på den socialøkonomiske Café Kaffegal på Nørregade er nomineret til en fællesskabspris.

Den 38-årige Brian Sørensen, der står bag Café Kaffegal på Nørregade, har viet 20 år af sit liv til at forbedre levevilkårene for psykisk sårbare og har søsat et hav af aktivitets- og væresteder for psykisk sårbare. Nu er han nomineret til Fællesskabsprisen 2016 for sit arbejde med netop Café Kaffegal og søsterfirmaet ØKOgal, som skaber mange jobs på særlige vilkår til psykisk sårbare.

”Han er et super inspirerende menneske og formår at skabe positiv forandring for mange mennesker samtidig med, at han er en superdygtig social iværksætter,” lyder det i nomineringen.

Hyldest til danskere
Senest har Brian Sørensen sat fokus på vilkårene for socialøkonomiske virksomheder med et Facebook-opslag, der endte med, at beskæftigelsesministeren blev kaldt i samråd med det resultat, at flere danske socialøkonomiske virksomheder nu undgår at skulle dreje nøglen om.

Fællesskabsprisen er en hyldest til danskere, der gennem deres arbejde og frivillige engagement gør en ekstraordinær indsats for fællesskabet. Prisen er stiftet i 2014 af tre virksomheder, tre fagforeninger, Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen, en kommune og en række uddannelser.

I 2014 blev Café Kaffegal kåret som Aarhus’ Bedste Børnevenlige Spisested og i 2015 vandt spisestedet titlen som Byens Bedste Café. Fællesskabsprisen uddeles den 9. juni.