Foto: Aarhus Street Food

Aarhus Street Food får eget kunstgalleri

Aarhus Street Food ved rutebilstationen har fået sit eget kunstgalleri.

Det populære madmarked Aarhus Street Food i de gamle garager ved Rutebilstationen vil fremover supplere gademaden med kunstneriske indtryk til gæsterne. Den gamle vaskehal, der i dag fungerer som hovedindgang til Aarhus Street Food, har i denne uge fået en kreativ overhaling og er forvandlet til en fotoudstilling kurateret af virksomheden Artboost.

Udstilling rummer 16 værker fra kunstnere fra både indland og udland, og målet er at skabe et eksperimenterende galleri, der har fokus på at sætte lokale kunstnere i rampelyset. Hver anden måned skal galleriet gives videre til en eller flere kunstnere, der får kreativt fripas til at udsmykke lokalet. På sigt vil også være én til to udstillinger med internationale kunstnere.

Kunstere får skub på vejen
“Det er ingen hemmelighed, at kunstnere er i en svær branche. Det er ikke let at få sine billeder udstillet på anerkendte gallerier, og at kunne leve af sin kunst er noget, mange kunstnere kun kan drømme om. Det er vores intention at give dem et skub på vejen ved eksponere deres værker for de mange besøgende, der dagligt kigger forbi Aarhus Street Food,” siger Maria Jepsen fra Aarhus Street Food.

Den første kunster i galleriet er Solveig Stilling, der udstiller en række store malerier og et par værker fra en fotoserie. Galleriet åbnes officielt den 3. november kl. 17.30 med vin og snacks til alle. Her vil der gives en introduktion til de mange værker samt en generel præsentation af galleriets vision. Arrangementet begynder kl. 17.30.