To aarhusianske spisesteder kan blive Årets Restaurant i Den Danske Spiseguide.
Måske skal du inden for den nærmeste fremtid lægge vejen forbi restaurant Mejeriet i Mårslet eller gourmetrestauranten Koch i Aarhus C. De to spisesteder er nemlig prenomineret til prisen som Årets Restaurant af spiseguiden Den Danske Spiseguide.
Guiden er siden 1978 blevet udgivet årligt med information om den danske gastronomiske verden, men har siden 1992 også kåret blandt andet Årets Restaurant.
Mæsk dig i Mårslet
Hos Mejeriet i Mårslet er der mulighed for både a la carte og kokkens sammensatte menu. Udvalget skifter, men i øjeblikket byder restauranten for eksempel på kaviar og skovmærke, jomfruhummer og pighvar.
Er du i humør til brunch, kan du for 295 kroner mæske dig i blandt andet danske oste, hjemmelavet leverpostej, brasede kartofler, kanelsnegle samt kaffe, te, juice og smoothie.
Ni serveringer på Pakkerivej
På Pakkerivej i Aarhus midtby finder du restaurant Koch, hvis gourmetmenuer kan få de fleste munde til at løbe i vand. Deres Evangelium Menu har eksempelvis intet mindre end ni serveringer af blandt andet havtaske, jomfruhummer og perlehøne for 1250 kroner per person.
I alt 18 restauranter er prenomineret til Årets Restaurant. I juni måned finder den endelige nominering af seks spisesteder sted.
Den Danske Spiseguide har også prenomineringer inden for en række andre priser, for eksempel Årets Gennembrud, Årets Frokostrestaurant og Årets Fisk- og skaldyrsrestaurant.