Foto: Restaurant Havnær

Aarhus’ nyeste restauranter – Restaurant Havnær

Denne artikel blev første gang bragt i Mærk Aarhus i uge 35

Restaurantionsbranchen har om nogen været presset af Corona-pandemien. På trods af det har Aarhus fået nogle fantastiske nye restauranter. Vi sætter fokus på nogle af byens nye restauranter. I dag er det Restaurant Havnær.

Corona-pandemien har ramt mange brancher hårdt. Én af de brancher, der til gængæld har buldret derudaf, er byggebranchen. Det ser man især på Aarhus Ø, hvor byggeriet bestemt ikke er gået i stå. I én af de nye bygninger, der er blevet færdige under Corona er SHIP. Og det er her, de vestjyske restauratører, Daniel Wulff Justesen og Anne Bach Mortensen, har åbnet Restaurant Havnær.

Den gode timing med åbning i uge 28, kort tid efter, at de fleste Corona-restriktioner var ophævet, var dog forholdsvis tilfældig.


”Vi takkede egentlig ja til at rykke ind i byggeriet for 3 år siden. Vi fik opsagt vores tidligere restaurant i tide, så Corona har egentlig ikke fyldt så meget for os,” fortæller Daniel Justesen.

Men timingen har været helt perfekt, og siden åbningen har der været fuldt booket på den smukke restaurant med udsigt over den vidunderlige Aarhus Bugt.

Læs også: Aarhusiansk restaurant vinder DM for nyskabende tartelet

De smukke omgivelser

For en del af charmen ved Restaurant Havnær er uden tvivl lokationen med den smukke udsigt ud over Aarhus Bugten. Det er også omgivelserne, der har været med til at præge restaurantens navn og koncept. Restauranten har et fokus på at bruge råvarer fra havet, men du får også lækre ting fra ’landet’.

”Vi kommer fra Salling-egnen, og det har helt sikkert præget os. Vi holder også fast i at bruge af nogle af de fantastiske råvarer fra Salling, men øger hele tiden mængden af lokale råvarer i maden,” siger Daniel Justesen.

”Med den her lokation er det helt naturligt for os, at vi bruger en masser lækre fisk og skalddyr. Men vi er ikke den klassiske fiskerestaurant, og vi serverer også kød. Vi vil gerne udfordre folk lidt, men samtidig med, at man skal føle sig forkælet,” fortsætter Daniel Justesen.

Mad skal starte en samtale

For Restaurant Havnær er ambitionen, at maden skal starte en samtale og give utrolig god ’value for money’. Men selve stemningen er også vigtig i restauranten.

”Vi vil gerne have, at vores gæster får en god fortælling med i deres oplevelse. Men vi vil også gerne lære vores gæster at kende. Det betyder noget for os, at man føler sig godt tilpas hos os,” siger Anne Mortensen.

Om Havnær

Åbent siden: 16. juli 2021

Adresse: Dagmar Petersens Gade 119, Aarhus C

Stil: Flot restaurant med fokus på fisk og skalddyr

Prisklasse: Mellem-kategorien