Foto: Restaurant Substans

Aarhus-kok skal forsvare danske farver i Norge

Køkkenchef Nicolas Min Jørgensen fra Restaurant Substans deltager i nordisk mesterskab.

Den 8. februar er der Nordisk Mesterskab for Kokke, og her stiller tre danskere fra kokkelandsholdet stiller op med køkkenchef Nicolas Min Jørgensen i spidsen. Han arbejder til daglig på Restaurant Substans på Frederiksgade i Aarhus og har deltaget i både OL og VM og fem gange i Årets Kok.

I Norge skal hvert hold lave en treretters middag til 16 personer med i udgangspunkt i nordiske råvarer. I forretten skal indgå lammenyrer og brisler fra Nortuna i Sverige, og i hovedretten skal der anvendes Sterling-helleflynder fra Hjelmland i Norge og søkrebs. I desserten skal blandt andet indgå den verdensberømte Valhrona-chokolade.

Holdet tækker også Jakob Kofoed, souschef på Kongebrogården i Middelfart og Rasmus Hansen fra Tree Top i Vejle. De fem deltagende lande i Nordic Chefs Team Challenge er Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island.

Vi krydser fingre 🙂