Foto: Pixabay.

Stor konkurrence i Bruuns Galleri: Kan du bage Aarhus’ bedste kage?

ANNONCE: Søndag den 4. marts kan alle amatørbagere i Aarhus deltage i bagekonkurrencen Aarhuskagen 2018 hos Bruuns Galleri. 

OBS: Der er nu lukket for tilmeldinger. Bruuns Galleri takker for den overvældende interesse! 

Bager du den bedste kage i Aarhus, eller kender du en, der gør? Så er det nu, du har chancen for at få andre til at opdage dine bageevner.

Søndag den 4. marts afholder shoppingcenteret Bruuns Galleri nemlig en stor konkurrence under navnet Aarhuskagen 2018, hvor Aarhus’ bedste amatørbagere skal dyste om at bage den bedste kage. Og det hele sker i den gode s(m)ags tjeneste: Når konkurrencen er færdig, kan alle købe et stykke af kagerne, og salget herfra går ubeskåret til organisationen Børn, Unge og Sorg.

Til at finde vinderen af bagekonkurrencen har Bruuns Galleri sammensat et dommerpanel, der blandt andet består af Nip Julie Jakobsen og Jesper Søvndal, der begge er kendt fra et bageprogram på tv.

“Jeg glæder mig så meget til at være dommer! Det bliver sjovt, fordi jeg jo har stået i deltagernes sted, dengang jeg selv var med i en lignende konkurrence på tv,” fortæller Nip.

Vigtigst af alt er smagen
Hvad skal der til, hvis man vil bage den bedste amatørkage i Aarhus? Spørger man Nip, er det vigtigste, at kagen smager godt, og at den ser indbydende ud. Derudover er der frie tøjler:

“Det er ikke sådan, at kagen skal se ud eller smage på en bestemt måde, hvis den skal vinde. Jeg glæder mig bare til at se, hvad deltagerne har fundet på. Nogle mestrer jo for eksempel cupcakes, andre lagkager. Det vigtigste for mig er bare, at jeg kan se, at deltagerne har lagt en masse energi i det og gjort sig umage,” siger Nip Julie Jakobsen.

Man tilmelder sig konkurrencen ved senest den 19. februar at sende en mail til bruuns.bruuns@steenstrom.com med navn, alder, postnummer, email og telefonnummer.

Glæder sig til at høre historierne bag kagerne
Deltagernes kager skal afleveres færdigbagte og -pyntede klokken 12 den 4. marts hos Bruuns Galleri, og udover at smage på en masse lækre kager glæder Nip sig til at høre historierne bag kagerne.

“Dommerpanelet kommer rundt og snakker med deltagerne, så vi kan høre, hvorfor de har valgt at bage netop den kage, de står med. Vi forventer også, at deltageren skriver på en seddel, hvad det er for en kage, de har lavet,” fortæller Nip.

Når kagerne er afleveret, vil dommerne bruge en times tid på at komme rundt og se kagerne an. Herefter vil de bedste kager blive bedømt enkeltvis oppe hos dommerpanelet, så alle kan følge med i, hvilke kager der er blevet bagt, og hvordan de bliver modtaget.

Vinderen modtager et gavekort på 1.500 kroner
Vinderen af kagekonkurrencen modtager et gavekort på 1.500 kroner til Bruuns Galleri, andenpladsen får et gavekort på 1.000 kroner og tredjepladsen får et gavekort på 500 kroner.

Alle er velkomne til at komme og overvære konkurrencen, der foregår på pladsen mellem Baresso og Joe & The Juice. Når kagerne er blevet bedømt, har man mulighed for at købe et stykke af alle de kager, man vil smage. Pengene fra salget går nemlig ubeskåret til organisationen Børn, Unge og Sorg.

Læs mere om bagekonkurrencen Aarhuskagen 2018 her 

Praktiske oplysninger

  • Du skal medbringe en kage til otte personer.
  • Det er ikke tilladt at bruge frosne bær i kagen, medmindre disse er bagt eller kogt.
  • Kagen skal være færdig, når du afleverer den, og kan dermed ikke pyntes på stedet.
  • Kagefadet skal mærkes med dit navn, samt hvilken kage du har medbragt.
  • Der vil ikke være mulighed for at få kagen på køl.
  • Du tilmelder dig ved at skrive en mail til: bruuns.bruuns@steenstrom.com. Mailen skal indeholde følgende informationer: Navn, alder, postnummer, email og telefonnummer. 
  • Du er tilmeldt, når du har fået en bekræftelsesmail retur.
  • Tilmeldingen skal ske senest mandag den 19. februar.