Sydamerikansk foodtruck er klar til en ny sæson i Aarhus

Sydamerikansk foodtruck er klar til en ny sæson i Aarhus

af -
Foto: Mistura.

Mistura, der er en del af Aarhus Mad & Marked og laver specialiteter fra Sydamerika, tager hul på en ny sæson med en nye retter på menuen. 

Holder du af at udfordre dine danske smagsløg med mad, der er lavet efter fremmede traditioner? Så er madvognen Mistura sikkert noget for dig. Madvognen laver nemlig mad fra Sydamerika og har netop fået en ny kok fra Peru med på holdet.

“Vores nye kok Jonathan Guardia har arbejdet flere steder i verden og er rigtig dygtig. Han vil lave ægte peruiansk mad i køkkenet, og vi glæder os til at se, hvordan folk tager imod det,” fortæller indehaver Carolina Nava.

En fusion af de Sydamerikanske retter
Mistura betyder “fusion”, og Carolina Nava fortæller, at det er fordi, at mange af retterne er kreeret på baggrund af et miks af de forskellige sydamerikanske landes mad.

“Vi laver eksempelvis en såkaldt “Arepas”, der der er en bolle fra Venezuela, der er enten grillet eller friturestegt, og herefter kommer vi en fyld i, der er lavet efter en peruviansk opskrift” siger Carolina Nava.

Til at skylle maden ned med, kan du eksempelvis drikke saftevand fra Peru, der er lavet på blandt andet blå majs, ananas, appelsinskal, nellike og kanel eller en inka-cola, der også er en peruviansk saftevand.

En del af Aarhus Mad & Marked
Mistura foodtruck er en del af madmarkedet Aarhus Mad & Marked, og du vil derfor kunne glæde dig til at smage maden til arrangementer som Street Food Festival, Food Festival og det nærtliggende Kapsejlads.

Er du fodboldfan, kan du desuden glæde dig over, at du kan krydre AGFs hjemmebanekampe med en bid af Latinamerika. Mistura stiller nemlig madvognen klar ved Ceres Park og Arena til hver hjemmebanekamp, og du kan smage på fristelserne første gang mandag den 23. april.

Det koster mellem 50 og 65 kroner at få et måltid fra madvognen. Vil du vide mere om Mistura Food Truck, kan du holde øje med den her.

Amalie Maindal Nielsen
Skribent på Smag Aarhus. Kan bedst lide at lave tøm køleskabet-mad og er lidt for god til at finde lejligheder til hverdagsvin. Hvis jeg kun måtte bruge mine penge på én ting, ville det være restaurantoplevelser. Kommunikationsstuderende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.