Foto: Aarhus Central Food Market

Aarhus Central Food Market løfter sløret for spisesteder

MADMARKED Arrangørerne løfter sløret for fire nye madsteder på Aarhus Central Food Market.

Lørdag 1. oktober åbner Aarhus Central Food Market som et permanent madmarked på Skt. Knuds Torv. Her kan sultne foodies gå på opdagelse i mange forskellige maduniverser, alt imens de forkæler smagsløgene med lækre serveringer og handler delikatesser hos spændende madboder. Arrangørerne bag Aarhus Central Food Market løfter nu sløret for fire af de nye madsteder.

“Vi har nøje udvalgt stadeholderne, for vi ønsker at Aarhus Central Food Market skal være et mangfoldigt og forskelligartet madmarked med plads til alle. Kvalitet, gode priser og en grundlæggende respekt for råvarerne og madkulturen har været centrale begreber i udvælgelsen,” siger topkok Jesper Koch, der er gastronomisk konsulent for det nye marked.

Nytænkende gourmettapas hos El Plato
Til alle tapaselskere kommer El Plato i form af en spansk tapasbar, som serverer traditionel tapas, nytænkende gourmettapas og tapas af sæsonens bedste råvarer fra lokale producenter.

“Tapas er ikke kun skiver af god pølse, oste og oliven. Tapas er også, og faktisk mest af alt, små og lækre retter med samme niveau og kompleksitet som de fulde måltider. Hos El Plato glæder vi os til at give aarhusianerne en sanseoplevelse uden lige, og tage deres smagsløg med på en rejse tilbage til varme sommerdage i Spanien og smagen af bagte oliven og stegt sobresada med friteret rosmarin,” siger Henrik Christensen fra El Plato.

Økologiske råvarer hos Knebelgodt Øko Deli
Gode, ærlige og økologiske råvarer fra Aarhus’ egen baghave på Djursland er, hvad feinschmecker Lars Frederiksens hjerte banker for. Med en fortid i det økologiske chokoladefirma Woodshade Organics og Cafe Mefisto i Aarhus åbner Lars Frederiksen Knebelgodt Øko Deli i Aarhus Central Food Market, så byens handlende kan nyde godt af naturens lokale skatte.

“Hos Knebelgodt Øko Deli vil du finde økologiske delikatesser og produkter fra fødevarenetværket Molbordet, som er en samling af avlere, landmænd og producenter på Djursland. Kom ind og køb ost, chokolade, is, vin, øl, marmelade, smørepålæg og sodavand. Alle produkterne har jeg nøje udvalgt fra de bedste, økologiske producenter på markedet,” siger Lars Frederiksen.

Flæskestegssandwich i Guldrummet
Guldrummet hos Aarhus Central Food Market bliver et innovativt madværksted med fokus på særligt udvalgt kvalitetskød. Guldrummet er i dag en særlig afdeling i Danish Crown, som er udviklet i samarbejde med nogle af landets bedste kokke, og som primært bruges til innovation og nytænkning af kødkategorien.

“I boden skal madnørder inspireres og begejstres af specialvarer, som er håndplukkede på grund af den ekstra gode kvalitet og smag. Det kan for eksempel være krogmodnet svinekød, kæber og kalvebrisler. Vi modner kødet på gammeldags manér, hvor de naturlige enzymer i kødet får lov til at arbejde med vævet, gøre kødet ekstra mørt og udvikle en virkelig nuanceret og intens umami-smag. Foruden fersk kød kan du hos Guldrummet også købe en række smagfulde serveringer såsom frikadeller, medister og flæskestegssandwich”, siger Rone Stokholm Kruse fra Guldrummet.

Øl i verdensklasse hos Mikkeller
Det hele startede med en passion for øl og brygning på hobbyplan, og i dag eksporterer Mikkeller deres øl til 50 lande. Mikkeller Bar i Jægergårdsgade er blevet så stor en succes, at Mikkeller Bottle Shop Aarhus nu åbner hos Aarhus Central Food Market.

“Vi glæder os til at få et udstillingsvindue for Mikkellers produkter i Aarhus. Vi kommer til at have et meget bredt udvalg af øl i den højeste klasse, både Mikkellers egne, men også fra danske og udenlandske samarbejdspartnere. Folk skal forvente øl i verdensklasse suppleret af spiritus og vin. Når vi selv står for ølsalget kan vi fortælle historien bagved på vores måde, og vi kan have et bredt sortiment til de jyske ølelskere,” siger Mikkel Borg Bjergsø fra Mikkeller.

Udover de fire madsteder har arrangørerne tidligere offentliggjort, at det asiatiske madsted BangKoch, den københavnske grødbar GRØD og den økologiske madbod Green Neighbour åbner i Aarhus Central Food Marked.