Foto: Aarhus Central Food Market

Aarhus Central Food Market klar til åbning

MARKED Madmarkedet Aarhus Central Food Market ved Strøget melder klar til åbning den 1. oktober.

Den 1. oktober får smilets by et nyt, grønt åndehul i form af madmarkedet Aarhus Central Food Market, der åbner blot 100 meter fra Aarhus Hovedbanegård. Markedet ligger på Sankt Knuds Torv, der i løbet af september har gennemgået en stor forvandling fra et trist og kedeligt hjørne til et levende byrum med indbydende siddepladser og masser af grønne planter.

Fra kommunens side glæder rådmand Kristian Würtz fra Teknik og Miljø i Aarhus Kommune sig til at tage markedet og det nye Sankt Knuds Torv i brug.

“Sankt Knuds Torv har alt for længe været et sted, man i bedste fald gik forbi. Det skal vi have ændret, og nytænkningen af torvet er resultatet af et tæt samarbejde mellem naboer i området og Aarhus Kommune. Med Aarhus Central Food Market bliver der noget at komme efter, og samtidig bliver torvet grønnere. Jeg glæder mig til at se aarhusianerne tage Sankt Knuds Torv i brug og gøre det til deres eget,” siger Kristian Würtz.

Har stået tomt i 15 år
På Sankt Knuds Torv kan madglade aarhusianere fremover hver dag fylde indkøbskurven med årstidens delikatesser, nyde mad fra en lang række markedsboder og følge med i, hvad der rører sig på gastro-scenen i Aarhus. Og en udvidelse er allerede på vej i 2018, afslører initiativtager Frantz Longhi fra Kähler-koncernen.

“Efter at have stået tomt i 15 år giver Aarhus Central Food Market nu livet tilbage til Aarhus-hallen, og Aarhus-hallen tilbage til byen. Åbningen nu er endda kun fase et, da vi allerede har lejet yderligere areal og udvider til det dobbelte, når den bageste del af stueetagen bliver ledig om et par år. Jeg glæder mig rigtig meget til at se dørene gå op for første fase og på ny invitere folket og livet indenfor til gode oplevelser,” siger Frantz Longhi.

Alle inviteres til åbning
Lørdag 1. oktober kl. 12.00 bliver snoren kappet til markedet, og borgere, naboer og madglade foodies inviteres til at deltage i åbningsaktiviteterne, der byder på levende musik, taler, kendis-kokke og tryllerier for børn.

Indvielsen finder sted lørdag 1. oktober og søndag 2. oktober, begge dage fra kl. 12.00-19.00, og gæsterne kan blandt andet møde tv-kokken Anne Hjernøe, komikeren Simon Jul, sangerinden Marie Frank, tryllekunstneren Pegani og den gastronomiske tovholder for markedet, topkokken Jesper Koch. Se det fulde program for åbningsweekenden her.