Foto: Nicolai Aarkrog.

Aarhus Central Food Market: Her er alle madboderne

MARKED Aarhus Central Food Market får 20 lækre madboder, når dørene slår op på lørdag.

Åbningen af byens nye madmarked Aarhus Central Food Market er lige om hjørnet. Forberedelserne er i fuld gang, og på lørdag den 1. oktober kl. 12 slår dørene på Skt. Knuds Torv op for første gang fra placeringen ved Strøget. Nedenfor finder du den fulde liste over alle 20 boder på markedet, som får 100 siddepladser til at nyde lækkerierne. Vi kan afsløre, at du godt kan glæde dig 🙂

Aromatisk asiatisk hos BANGKOCH
Den gastronomiske tovholder for Aarhus Central Food Market er topkokken Jesper Koch, og han får også sin egen madbod, der på nytænkende vis kombinerer det nordiske og det asiatiske køkken og forkæler med anderledes og aromatiske anretninger. På menukortet vil du blandt andet kunne finde gris på spyd, sprøde blæksprutteringe, kalvebov og profiteroles.

Sandwiches hos Bahn Mì de Taste Mì
Det vietnamesiske køkken er i dén grad blomstret op på den danske madscene i de senere år, så naturligvis kan du også sætte tænderne i vietnamesiske lækkerier på Aarhus Central Food Market. Hos madboden Bahn Mì de Taste Mì handler det om at forvandle sæsonens bedste råvarer til de autentiske, vietnamesiske sandwiches, som også går under navnet Banh Mì.

Kærlighed til knive hos Foodgear
Efter mange år på diverse madfestivaler, messer og i deres butik i Torvehallerne i København rykker de tre erfarne knivnørder fra Foodgear ind med en bod på Aarhus Central Food Market. I boden kan du opleve et stort udvalg af japanske knive og slibesten, ligesom knivdrengene har en eksklusiv slibeservice, hvor du kan få dine egne knive slebet.

Sluk tørsten i Foodie-baren
Når tørsten melder sig i løbet af en tur på Aarhus Central Food Market, skal du have noget i glasset. I Foodie-baren lige inden for indgangen kan du nyde en dejlig kold øl til dit smørrebrød eller et godt glas vin til din tapas. Bag den runde bar står restaurantkæden Danish Design Restaurants, der har som mål, at baren skal emme af sydlandsk charme og hygge.

Foto: Green Neighbour
Foto: Green Neighbour


Sunde salater hos Green Neighbour
Med et mål om at gøre den sundeste mad til den mest velsmagende mad byder madboden Green Neighbour på sæsonbaserede, økologiske salater og juicer. Bag konceptet står Henrik Bjerke, der har sagt farvel til en international karriere i modebranchen for at hellige sig projektet på Aarhus Central Food Market.

Grødlækkerier hos GRØD
Grød er überhipt, og selvfølgelig kan du også få det på Aarhus Central Food Market. Det populære, københavnske madkoncept GRØD vil fra deres bod på markedet servere alt lige fra havregrød med hjemmelavet karamelsauce til “grøddeller” og risotto. Målet er at vise aarhusianerne, at grød kan være både sundt og gourmetlækkert.

Kvalitetskød i Guldrummet
Kød er ikke bare kød. Guldrummet er et innovativt madværksted med særligt udvalgt kvalitetskød i Aarhus Central Food Market, hvor du kan opleve unikke kødudskæringer, som ikke er hverdagskost på de danske middagsborde. Guldrummet er en særlig afdeling i Danish Crown, som er udviklet i samarbejde med nogle af landets bedste kokke.

Fiskeretter hos Havnens Fiskehus City
I madboden Havnens Fiskehus City kan du handle et stort udvalg af friske fisk, skaldyr, østers og kaviar, ligesom du kan få simple og lækre fiskeretter. I spidsen for boden står kokken Jonas Tønsager, der ud fra et bredt udvalg af sæsonens fisk og skaldyr vil komponere lækre anretninger med årstidens friske krydderurter og grønt.

Foto: Kähler Smørrebørd - Takeaway
Foto: Kähler Smørrebørd – Takeaway


Lækkerier fra Kähler Smørrebrød – Take-away

På Aarhus Central Food Market kan du også hente innovativt og nordisk smørrebrød med til frokostpausen, forretningsmødet og som aftensmad derhjemme, hvis det skal være nemt og lækkert. Det sker fra gastroboden Kähler Smørrebrød – Take-away, som den fortrinlige restaurant Kähler Spisesalon på Frederiksbjerg står bag.

Ærlige råvarer hos Knebelgodt Øko Deli
Gode, ærlige og økologiske råvarer fra Aarhus’ egen baghave Djursland. Det kan du smage i boden Knebelgodt Øko Deli, som foodien Lars Frederiksen med en fortid i Woodshade Organics, Cafe Mahler og Cafe Mefisto står bag. Produkter og delikatesser kommer fra fødevarenetværket Molbordet, som er en samling af avlere, landmænd og producenter på Djursland.

Kaffe og kage hos La Cabra
Selvfølgelig skal du også have en kop god kaffe med kage, når du besøger Aarhus Central Food Market. På markedet kan du møde de prisvindende ildsjæle bag det aarhusianske kafferisteri og bageri La Cabra, som fra deres bod vil udfordre din opfattelse af kaffe og introducere dig til brød og kager i absolut særklasse.

Danske råvarer hos Landmad
Den hastigt voksende gårdbutik-kæde Landmad åbnede for nylig en butik i Studsgade i Aarhus, og nu får den landlige kæde også en lækker bod på Aarhus Central Food Market. Idéen bag Landmad er enkel: De danske forbrugere skal have glæde af de danske råvarer, og de danske producenter skal have den bedst mulige platform til afsætning.

Foto: CANblau
Foto: l’Corbert de CANblau


Tapas hos l’Cobert de CANblau
Den populære CANblau Tapasbar på Klostertorvet i Aarhus får sig en velskabt lillebror på Aarhus Central Food Market i form af madboden l’Cobert de CANblau. Navnet kan lidt friskt oversættes til “CANblau i en boks,” og madboden sælger lækkerier i form af charcuteri, oliven, skinke, oste og pølser som små serveringer til at spise på stedet eller tage med som takeaway.

Perfektion og kreativitet hos Letz Sushi
Restaurantkæden Letz Sushi har siden 2003 serveret sushi til de københavnske madelskere, og nu bliver deres sushi endelig tilgængelig for foodies i Aarhus. Det sker fra kædens madbod på Aarhus Central Food Market, hvor målet er at lade perfektion, kreativitet, håndværk og smag op i en højere enhed.

Belgisk vaffellykke hos Liège
Duften af sprøde, karamelliserede vafler kommer til at hænge liftligt i luften og friste dig, mens du går rundt blandt boderne på Aarhus Central Food Market. Duften kommer fra den belgiske vaffelbod Liège, hvor der bages klassiske belgiske vafler af gode råvarer ud fra samme opskrift som hos en af de bedste bagere i den belgiske by Liège.

Gode øl hos Mikkeller Bottle Shop Aarhus
Mikkeller Bar i Jægergårdsgade er blevet så stor en succes, at Mikkeller går all in i det østjyske og åbner en bottle shop på Aarhus Central Food Market. Butikken får et bredt udvalg af øl i den højeste klasse, og du kan både købe Mikkellers egne og øl fra danske og udenlandske samarbejdspartnere. Forvent øl i verdensklasse suppleret med god spiritus og vin.

Foto: Mikkeller
Foto: Mikkeller

Italiensk nydelse hos Pomodoro
Lyst til italiensk? Så skal du forbi madboden Pomodoro, hvor de to kokkebrødre Lasse og Michael Koch med sønderjyske rødder serverer italienske lækkerier til markedets gæster. Pomodoro betyder “tomat” på italiensk, og målet er at samle familie og venner om et godt og velkomponeret måltid, der er så enkelt, at der er plads til alt det bedste her i livet.

Ren sundhed hos Ren & Stærk
Med en vision om at give aarhusianerne et sundt og lækkert alternativ til pizzaer og burgere har takeawaystedet Ren & Stærk i Latinerkvarteret fået stor succes. Nu bygger Ren & Stærk videre på succesen med en madbod på Aarhus Central Food Market, hvor det bliver muligt at spise lækker mad uden at skulle bekymre sig om allergier, gluten og laktose.

God palæostil hos StoneBros
De kommer oprindeligt fra reklamebranchen, har studeret kost og fysiologi og har gennemført nogle af verdens hårdeste ekstremsportdiscipliner. Nu åbner brødrene Paul og Carsten Fisker palæo-madboden StoneBros på Aarhus Central Food Market, hvor du kan sætte tænderne i en række danske, økologiske og tilmed gluten- og laktosefrie produkter.

Smagseksplosion hos The Plate
Leder du efter en smagsoplevelse, hvor du allerede ved første bid får en eksplosion af smage og struktur i munden? Så skal du besøge madboden The Plate, hvor målet er at give kunderne en komplet sansemæssig oplevelse smagsmæssigt, visuelt og duftmæssigt. The Plates’ ”tallerkener” indeholder alle forskellige kompositioner af smagsdele og strukturer.

Skal du ned og smage?
Aarhus Central Food Market inviterer til kæmpe åbningsfest den 1. og 2. oktober mellem kl. 12 og 19. Se det fulde program her.

Sponsoreret indlæg