Foto: Kjærs Kaffebar.

Aarhus-blogger: Her er byens bedste kaffebar

Det er sommer og tid til at udforske din by og dens kulinariske oplevelser. Aarhus-bloggeren Stonemuse afslører her sin favorit blandt byens kaffebarer.

En god kop kaffe hører alle årstider til – også sommeren! Spørg bare Aarhus-bloggeren Michelle Nielsen, der på sin blog Stonemuse ofte deler tips til og betragtninger om den mørke drik – for eksempel 10 tegn på, at du er afhængig af kaffe.

Smag Aarhus har derfor bedt Aarhus-bloggeren give sit bud på den bedste kaffebar i byen. Og selvom Michelle Nielsen har mange favoritter i Aarhus, er der alligevel ét sted, som i hendes optik stikker ud: Kjærs Kaffebar ved Rutebilstationen.

“Det er en masse forskellige ting, som gør denne kaffebar helt speciel. For det første er servicen nok den bedste man får i byen, og Marianne, som står bag disken, har en helt utrolig varme, som man ikke møder særligt mange steder i Aarhus. For det andet er priserne helt vildt gode, kaffen er skøn, internettet spiller bare, og så er der den fineste indretning derinde,” siger Michelle Nielsen.

Stemningen er vigtig
For Michelle Nielsen er der særligt ét parameter, der skal være i orden, når hun vurderer en kaffebar.

“Kaffen skal selvfølgelig være god, men for mig er stemningen mindst lige så vigtig. Det er alt rundt om koppen, som skal gå op i en højere enhed. Derudover går jeg meget op i, at jeg får god ‘value for money.’ Når jeg køber så mange kopper om ugen, som jeg gør, så er prisen også vigtig,” siger Michelle Nielsen.

En brandvarm americano
Det er særligt én slags kaffe, Michelle Nielsen altid ender med at få serveret, når hun besøger yndlings-kaffebaren på Sønder Allé 29 i midtbyen.

“Jeg bestiller altid en americano, som smager helt fantastisk hos Kjærs Kaffebar – og så er den bare brandvarm,” siger Michelle Nielsen.

En kop kaffe hos Kjærs Kaffebar koster mellem 15 og 42 kroner, og kaffebaren byder også på lidt lækkert til den rumlende mave – for eksempel kanelsnurrer, bananbrød, romkugler, sandwiches, rugbrødsmadder og økologisk skyr med hjemmelavet solbærkompot og granola.

Det er sommer og tid til at udforske din by og dens kulinariske oplevelser. Derfor har vi spurgt en række Aarhus-bloggere, hvor du finder byens bedste blandt en række kategorier.