Aarhus-blogger: Her får du byens bedste bøfsandwich

Aarhus-blogger: Her får du byens bedste bøfsandwich

af -
Kohalens bøfsandwich. Foto: Klidmoster.dk.

Det er sommer og tid til at udforske din by og dens kulinariske oplevelser. Aarhus-bloggeren Klidmoster afslører her sin favorit blandt byens bøfsandwiches. 

Der er nu ikke noget som en god bøfsandwich! Det ved blogger Malou Rotvel Pagh alt om. Som en del af De Brune Riddere, der anmelder og kårer landets bedste bøfsandwiches, har hun nemlig en god del erfaring med at sætte tænderne i den brune spise.

Derfor har Smag Aarhus bedt bloggeren fra Klidmoster give sit bud på den bedste bøfsandwich i Aarhus – og svaret falder prompte: Restaurant Kohalen på Jægergårdsgade.

“Vi kårede den som Jyllands bedste sidste år, og det er den stadig. Alle elementer er hjemmelavede, og så indeholder bøfsandwichen den hellige treenighed af løg: Bløde, ristede og rå – og som noget ekstra den friske purløg,” siger Malou Rotvel Pagh.

Gaffelvenlig sovs
Løgene er ifølge Malou Rotvel Pagh en vigtig del af en god bøfsandwich: De bløde giver sødme til sovsen, de sprøde har betydning for konsistensen, og de rå trænger igennem smagen. Purløg byder ind med en ekstra frisk løgsmag til retten, og så giver de desuden et flot, grønt drys.

Derudover roser hun Kohalens bøfsandwich for de tyktskårne og hjemmelavede syltevarer, en perfekt stegt bøf med rosa kerne, den lette og luftige brioche-bolle samt for den brune sovs.

“Den var yderst gaffelvenlig og rigelig – et sted lige midt imellem sauce og sovs,” siger Malou Rotvel Pagh.

Den rette balance
Generelt vurderer og nominerer Malou Rotvel Pagh og de andre Brune Riddere en bøfsandwich ud fra dens enkelte elementer: Den bedste løg, den bedste bøf, den bedste syltevare og så videre.

“Men det handler selvfølgelig også om det samlede smagsindtryk, for det hele skal gå op i en højere enhed. Der skal være den rette sur-sød balance. Og så kigger vi ikke på prisen, ligesom bollen heller ikke tæller så meget. Den er bare rammen – men vi fremhæver det, når den er ekstra god,” siger Malou Rotvel Pagh.

Kohalens bøfsandwich koster 142 kroner og serveres med friterede kartofler og løgringe.

Det er sommer og tid til at udforske din by og dens kulinariske oplevelser. Derfor har vi spurgt en række Aarhus-bloggere, hvor du finder byens bedste blandt en række kategorier. 

Louise Højmark
Chefredaktør. Elsker mad og journalistik og stræber efter at forene de to på bedst mulig vis. Uddannet cand.public. i analytisk journalistik og har i hverdagen en svaghed for god kaffe og al slags bagværk.