Den nystiftede Smagpris kårer de bedste smagsoplevelser i byen, og i kategorien for bedste sushi er tre af byens rutinerede sushirestauranter røget i finalen.

Sota Sushi Bar: Minimalistisk indretning
Den første finalist er den japanske restaurant Sota Sushi Bar, der siden 2009 har ligget på Vestergade. Spisestedet byder på en lang række forskellige sushiretter, som serveres i de cool lokaler med rå murstensvægge og minimalistisk indretning. Man kan sammensætte sin egen menu fra bunden, og hvis det bliver for overskueligt at vælge, kan man bestille en af de faste menuer. Prøv for eksempel en Tomodachi med fem serveringer til 355 kr. Eller hvad med at gå all in med en Onakka Ippai til 1.195 kroner, der byder på intet mindre end 80 stykker sushi? Restauranten er startet af Tam Phan og Son Trinh, der begge er uddannede på en sushiskole i Californien. Sota Sushi Bar tilbyder også takeaway, som afhentes ved en særlig indgang bag ved bygningen.
Sota Sushi Bar, Vestergade 58, 8000 Aarhus C

A+ Siam Sushi: Spis alt det du kan
På sushirestauranten A+ Siam Sushi i Skolegade er nøgleordet ad libitum. Den anden finalist er især kendt for et koncept, hvor man 248 kr. for kan spise al den sushi, man kan i løbet af to timer. For at minimere madspildet bestiller man kun få stykker sushi ad gangen, så man er sikker på at kunne spise op. Levner man alligevel, skal man betale 10 kr. per stykke, som på sympatisk vis går ubeskåret til Red Barnet. Er ad libitum-konceptet for stor en mundfuld, kan man også bestille faste menuer på Skolegade. Eksempelvis fås en klassisk menu med 16 stykker sushi for 188 kr., ligesom man kan sætte tænderne en såkaldt signaturmenu med fire serveringer for 228 kroner. Restauranten har en takeaway under samme navn på Nørreport.
A+ Siam Sushi, Skolegade 27, 8000 Aarhus C

Karma Sushi: Fransk og nordisk twist
Den tredje finalist er Karma Sushi, der forrige år åbnede en stor restaurant på Frederiksgade. Stedet er en del af en dansk sushikæde med samme navn, og Aarhus-restauranten kendetegnes af de æstetiske lokaler, der er indrettet af det kendte arkitektfirma Henning Larsen Architects. Det er dog ikke kun arkitekturen, der gør det til at oplevelse at kigge forbi Frederiksgade. Kokkene i køkkenet giver de flere af de japanske sushiklassikere et twist af det nordiske og franske køkken, hvilket blandt andet giver sig udtryk ved brug af råvarer som sild og jomfruhummer. En menu med 16 stykker sushi fås for 248 kroner, og det er også muligt at bestille direkte fra kortet, hvis man selv vil vælge. Sushikæden har en mindre takeaway på Vestergade.
Karma Sushi, Frederiksgade 83, 8000 Aarhus C

Smagprisen 2018

  • Prisen kårer de bedste smagsoplevelser i Aarhus i syv kategorier.
  • Kategorierne er brunch, burger, kagested, restaurant for to, restaurant for flere, pizza og sushi.
  • I hver kategori er tre finalister, som er udvalgt på basis af en læserafstemning med mere end 1.000 deltagere.
  • Aarhusianerne kan selv være med til at kåre de endelige vindere ved at afgive deres stemme på smagaarhus.dk/smagprisen. Vinderne findes i slutningen af juni 2018.
  • Smagprisen uddeles af webmediet Smag Aarhus i samarbejde med JP Aarhus og Horesta.

Du kan stemme på din favorit blandt finalisterne her.