Arkivfoto. Foto: Pixabay.

Anmeldersite: Her er Aarhus’ bedste romkugle

Romkugleguide giver topkarakter til en “urimeligt velkrymlet romkugle.”

Hvis din mund løber i vand ved tanken om en fugtig, sød romkugle, bør du besøge Lagkagehuset i M.P. Bruuns Gade. Bageriets version af den runde masse af wienerbrøds- og kagerester indtager nemlig en aarhusiansk førsteplads på anmeldersitet Romkugleguiden.

“En urimeligt velkrymlet romkugle der scorer højt på både konsistens, smag, kraft og smagsoplevelse. Hvis man er turist og kommer langvejsfra via tog, kan det nemt betale sig at gå en kort omvej for Lagkagehusets romkugler. Er du ikke turist, kan det betale sig at gå en lidt længere omvej med samme formål. 5 stjerner,” skriver Romkugleguiden i anmeldelsen.

Velafbalanceret kage
Hos Lagkagehuset får du en enkelt romkugle for 14 kroner, mens tre styk koster 34 kroner. Kagen har en hård overflade med masser af krymmel samt en fugtig masse med en mørkere smag, skriver anmeldersitet:

“Selve romkuglens smag er rigtig godt velafbalanceret, men dog lidt til den mørke side. Dette gør smagen ekstremt vedblivende – både mentalt og fysisk – og man tænker stadig på den 10 minutter senere, fuldstændig som når en kat slikker sig om munden i timevis efter man giver den én snack.”

Flere med fire stjerner
I alt ti steder i Aarhus er anmeldt på Romkugleguiden. Mens Lagkagehusets version som den eneste scorer fem stjerner, er der hele seks kandidater, der får fire af slagsen. Det gælder blandt andre KonditorBager på Nørregade, Bagerhuset Park Allé og Fru Nielsens Bageri på Trøjborg.

Du kan se hele listen her eller læse den fulde anmeldelse af Lagkagehusets romkugle her.