Foto: Pixabay

Aarhus’ bedste pizza: Her er finalisterne til Smagprisen 2018

Den nystiftede Smagpris kårer de bedste smagsoplevelser i Aarhus, og i kategorien for bedste pizza er der både gamle klassikere og nye skud på stammen blandt de tre finalister.

Casa Mia: Byens ældste pizzeria
Den første finalist er Casa Mia på Trøjborg, der siden 1988 har serveret italienske pizzaer til aarhusianerne. Restauranten mener selv at være Aarhus’ ældste pizzeria, og på menuen er en stribe forskellige udgaver af den italienske klassiker. Prøv for eksempel en enkel pizza med mozzarella og basilikum eller en af de mere avancerede varianter som trøffelpizzaen med bresaola, rucola og trøffelolie. Eller hvad med en kartoffelpizza toppet med hjemmelavet pesto, mozzarella og rucola? Priserne starter ved 95 kr., og man kan både indtage pizzaerne i restauranten på Tordenskjoldsgade og tage dem med hjem. Stedet blev i sin tid startet af italieneren Mauro Matruglia, hvis søn i dag styrer slagets gang bag disken sammen med en kompagnon.
Casa Mia, Tordenskjoldsgade 12, 8200 Aarhus N

Gorm’s: Partypizza i provinsen
Den danske pizzakæde Gorm’s med tv-kokken Gorm Wisweh i front slog dørene op på Jægergårdsgade tidligere i år, og trods kun få måneder i smilets by løber stedet med den anden finaleplads. Restauranten ligger lokalerne, der tidligere husede det populære spisested Sårt, og menukortet byder på en række pizzaer, hvor både navn og topping er lidt ud over det sædvanlige. Hvornår har du for eksempel sidst fået en pizza ved navn ”Party i provinsen”? Den festlige pizza dækker over en variant med hakket oksekød, chili, grønkål, creme fraiche og citron, og den fås for 115 kr. Udover pizza byder Gorm’s også på andre retter med inspiration fra støvlelandet, og for 195 kr. kan man sætte tænderne i en tre-retters menu med pølse og ost, en valgfri pizza og is.
Gorm’s, Jægergårdsgade 6, 8000 Aarhus C

Fratelli: Læserfavorit på Trøjborg
Da læserne af webmediet sidste år Smag Aarhus’ stemte om Aarhus bedste pizza, strøg pizzeriaet Fratelli direkte ind på førstepladsen i afstemningen. Med andre ord er det ikke overraskende, at stedet løber med den tredje finaleplads. Restauranten byder på en lang række varianter af den italienske klassiker, og pizzaerne kan både indtages i det hyggelige lokale og tages med hjem i privaten. Prøv eksempelvis en Pizza Speck med masser af lufttørret skinke, artiskok og hvidløgsolie til 80 kr. Eller hvad med Quattro Formaggi med mozzarella, pecorino-ost, talleggio-ost, parmesan til samme pris? En fin detalje er, at man kan få lavet alle pizzaer uden gluten eller med vegansk ost, hvis man ønsker det.
Fratelli Pizzeria, Tordenskjoldsgade 81, 8200 Aarhus N

Smagprisen 2018

  • Prisen kårer de bedste smagsoplevelser i Aarhus i syv kategorier.
  • Kategorierne er brunch, burger, kagested, restaurant for to, restaurant for flere, pizza og sushi.
  • I hver kategori er tre finalister, som er udvalgt på basis af en læserafstemning med mere end 1.000 deltagere.
  • Aarhusianerne kan selv være med til at kåre de endelige vindere ved at afgive deres stemme på smagaarhus.dk/smagprisen. Vinderne findes i slutningen af juni 2018.
  • Smagprisen uddeles af webmediet Smag Aarhus i samarbejde med JP Aarhus og Horesta

Du kan stemme på din favorit blandt finalisterne her.