Foto: Pixabay Images

Aarhus’ bedste kagested: Her er finalisterne til Smagprisen 2018

De tre finalister i kategorien for bedste kagested i den nystiftede Smagprisen 2018 byder på både jordbærtærte, medaljer og cheesecake.

Vanilla Chocolatier & Konditori: Prisvindende kager
Blandt de velduftende madboder på madmarkedet Aarhus Central Food Market ved Strøget ligger den lille kagebod Vanilla Chocolatier & Konditori, der løber med den første finaleplads. Bag stedet står blandt andet konditoren Gabriel Ahlgreen, der har været på det danske dessertkokkelandshold siden 2011, og på menuen er stribevis af kreative kager, desserter og fyldte chokolader. Konditoriet har vundet medaljer ved flere danske og internationale kagekonkurrencer, og senest løb stedet med førstepladsen i en læserafstemning på webmediet Smag Aarhus om Aarhus’ bedste jordbærtærte. De søde sager fra boden kan tages med hjem eller indtages ved et af markedets mange borde sammen med en god kop kaffe.
Vanilla Chocolatier & Konditori, Skt. Knuds Torv 7-9, 8000 Aarhus C

Langenæs Bageriet: Deep Purple og Dark Sunshine
Den anden finalist er bagerkæden Langenæs Bageriet, der har seks butikker Aarhus, Horsens og Vejle. På menuen er en lang række kager, der dækker over både traditionelle klassikere og innovative varianter, der er Den Store Bagedyst værdig. Prøv eksempelvis en klassisk medalje med flødeskum eller brownien ”Deep Purple”, der er toppet med blåbær- og skovbærcreme. Eller hvad med en ”Dark Sunshine” bestående af en hasselnødbund fyldt med solbærmousse og marengs? Kagerne kan tages med hjem eller indtages i butikkens café sammen med en kop kaffe, og en skæg detalje er butikkens drive-in, hvor man kan købe kagerne direkte fra bilen. Den Aarhus-baserede bagerkæde blev startet af ægteparret Hanne og Finn Spottag tilbage i 1984.
Langenæs Bageriet, Langenæs Allé 14, 8000 Aarhus C

Desserten: Amerikanske klassikere
Hvor de fleste bagere og konditorier byder på et større kagesortiment, har kageboden Desserten på Aarhus Street Food ved rutebilstationen skåret ind til benet og byder kun på cheesecake og donuts. Til gengæld lokker den tredje finalist med alverdens varianter af den traditionelle cheesecake, som lige nu kan fås med blandt andet chokolademousse, karamel, skovbær og Oreo-kiks. Stedets donuts udmærker sig ved at være lavet med et godt skud af den franske dessert creme brulee, hvilket indebærer, at de flamberes på toppen. For at det ikke skal være løgn, har hver donut følgeskab af en kugle vaniljeis og chokoladesauce. De amerikanske klassikere kan indtages ved et af de mange borde på markedet sammen med god americano fra kaffebaren inden for indgangen.
Desserten, Ny Banegårdsgade 46, 8000 Aarhus C

Smagprisen 2018

  • Prisen kårer de bedste smagsoplevelser i Aarhus i syv kategorier.
  • Kategorierne er brunch, burger, kagested, restaurant for to, restaurant for flere, pizza og sushi.
  • I hver kategori er tre finalister, som er udvalgt på basis af en læserafstemning med mere end 1.000 deltagere.
  • Aarhusianerne kan selv være med til at kåre de endelige vindere ved at afgive deres stemme på smagaarhus.dk/smagprisen. Vinderne findes i slutningen af juni 2018.
  • Smagprisen uddeles af webmediet Smag Aarhus i samarbejde med JP Aarhus og Horesta

Du kan stemme på din favorit blandt finalisterne her.