Pixabay

Samosa og madbananer: Afrikansk marked slår dørene op i Aarhus

Søndag den 2. september klokken 11 kan du komme til Afrikansk Marked hos Folkestedet på Carl Blochs Gade 28.

Vi har alle prøvet at smage mad fra det asiatiske, amerikanske og europæiske køkken, men hvad med det afrikanske? Muligheden er der nu! Søndag den 2. september fra klokken 11 til 19 er der nemlig afrikansk marked hos Folkestedet på Carl Blochs Gade 28. Der vil være 15 boder med forskellige afrikanske produkter fra forskellige lande i Afrika og tre madboder, som hver repræsenterer et land.

Che´s Food repræsenterer Cameroon. Her kan du købe en menu med plantain fries, hvilket er madbananer, der skal tilberedes, før de kan spises. Så kan du enten vælge at få oksekød og salat, grillet fisk eller en vegansk udgave til. En menu koster 75 kroner. Er du mere nysgerrig på afrikanske snacks, kan du smage mag bites. Det er snacks af afrikanske fødevarer, som naturligt chokolade og græskar. Det vigtigste for retterne hos Che’s Food er, at de er ligetil og fri for inflammatoriske stoffer.

Du kan smage zambiansk mad hos Lilians Samosa. Hun sælger to forskellige samosaer – en med oksekød og en vegetarisk udgave. De koster 20 kroner per styk, og indeholder krydderier fra Zambia. Hvis du gerne vil have noget zambiansk med dig hjem til køkkenskabet, så kan du købe hjemmelavet chilisauce med på dåse. Har du en sød tand, er det også denne bod, du skal forbi.

Hos Stellas African Kitchen kan du smage mad fra Nigeria. Du kan købe jollof rice med kylling, en vegetarret med bønner og majs, samt en egusisauce og fufu. Egusisauce består hovedsagligt af små cremefarvede frø, og den serveres med fufu, som udseendemæssigt ligner en kugle kartoffelmos. Maden spises med fingrene, og fufuen dyppes i egusisaucen. Retterne koster under 100 kroner.

Du kan både få gluten- og laktosefri mad på det afrikanske marked. Det er gratis at deltage, og madboderne åbner klokken 12. Du kan læse mere om arrangementet her.