Foto: Aaby & Udengaard

Ny gourmetrestaurant vil sætte gæsten i centrum

Byens nye gourmetrestaurant Aabyudengaard på Vestergade har store ambitioner.

Den 31. marts slås dørene op til Aarhus’ nye gourmetrestaurant og vinbar Aabyudengaard, og de to ejere Rune Aaby og Anders Udengaard har store ambitioner med det nye sted. Parret står også bag restauranterne Skovmøllen og Unico syd for Aarhus, og målet med Aabyudengaard er at sætte gæsterne i fokus.

”Der er alt for meget fokus på restauranterne som stjernerne. Vi vil tilbage til de gamle værdier, hvor gæsten er stjernen,” siger Rune Aaby i et interview på portalen Dinnerbooking.

I praksis betyder det, at restauranten vil have stor fleksibilitet i forhold til gæsternes ønsker, og at håndværket vil blive trukket fra køkkenet ind i gourmetrestauranten og tæt på gæsterne.

Sæsonernes skiftes i fokus
Lokalerne på Vestergade har tidligere huset den italienske restaurant Marco Polo, og madstilen på stedet får mildest talt noget af en makeover. I centrum bliver sæsonens råvarer, der præsenteres på visuelt spændende måder.

”Vi vil gerne gøre sæsonernes skiften endnu tydeligere for gæsten, ikke bare i forhold til råvarer, men også i det visuelle udtryk. Så man både smagsmæssigt og visuelt får oplevelsen af, hvordan skoven springer ud eller falmer,” siger Rune Aaby til portalen.

Restauranten får sin egen vinbar, og her er målet at skabe en mere uformel stemning. Vinbaren får få, enkle retter på menukortet som charcuteri, muslinger og østers.