Ny gourmetrestaurant vil gentænke klassikere

Ny gourmetrestaurant vil gentænke klassikere

af -
Arkivfoto: Restaurant Unico

Ny gourmetrestaurant på Vestergade vil gentænke danske klassikere i den første menu.

Temaet for kulturåret 2017 i Aarhus er “Rethink”, og det har parret Rune Aaby og Anders Udengaard taget til sig. Sammen åbner de til marts gourmetrestauranten Aaby & Udengaard i det italienske spisested Marco Polos lokaler på Vestergade, og temaet for den første menu bliver netop “Rethink Smagen af Danmark”.

I menuen fortolker parret ifølge et stort interview i Jyllands-Posten klassikeren Sol over Gudhjem, der vil blive serveret, så retten ligner stranden på Bornholm. Den klassiske fynske rygeost vil også blive serveret som de frodige, grønne marker på Fyn. Til menuen får gæsterne en matchende drikkevaremenu bestående af blandt andet øl, frugtvine, fermenteret te og snaps.

“Serveringerne vil både blive på tallerken og som delemad. Gæsterne skal have en oplevelse af at få noget, som de ikke kan få andre steder,” siger Rune Aaby til avisen.

Tårnhøje ambitioner
Den kokkeuddannede Anders Udengaard og den tjeneruddannede Rune Aaby driver i forvejen restauranterne Skovmøllen og Restaurant Unico, der begge ligger i Højbjerg. Parrets tredje restaurant får en separat vinbar, og ambitionerne fejler absolut ikke noget.

“Det niveau, vi præsterer på, når vi er bedst, er absolut konkurrencedygtigt inde i byen, så nu vil vi gerne udfordre Aarhus midtby med vores topkoncept […] Vi vil ind på højeste niveau. Vi er os selv, vi gør det på vores måde, men vi vil gerne afspejle niveauet på Gastromé, Substans og Frederikshøj,” siger Rune Aaby til avisen.

Siger nej til Michelin
De tre restauranter har alle tre en stjerne i den prestigefyldte Michelin-guide, men det er ikke planen på Aaby & Udengaard.

“Vi vil gerne være den første restaurant, der får tildelt en Michelin-stjerne og siger nej til den,” siger Rune Aaby til avisen.

Den nye restaurant åbner i marts 2017 på Vestergade 51. Lokalerne gennemgår i de kommende måneder en omfattende renovering, hvor der blandt andet skal laves en glasvindue ud mod køkkenet. Restauranten og vinbaren får hver især plads til 35-40 gæster ad gangen.

Læs hele interviewet med duoen her.