Foto: Folkets Spisehus

Stor opbakning til madmarked ved rutebilstationen

STREETFOOD Initiativtagere til madmarked har på en uge fået 600.000 kroner fra aarhusianerne i støtte.

På kun en uge har de to aarhusianske ildsjæle Thomas Bendtsen og Britt Vorre modtaget næsten 600.000 kroner i støtte fra aarhusianerne til etablering af et madmarked i en gammel busgarage ved rutebilstationen i Aarhus under navnet Folkets Spisehus.

Pengene har karakter af et folkelån, som folk får tilbage i form af mad og drikke, hvis markedet åbner til august, som de to stiftere håber. Hvis markedet mod forventning ikke åbner, får bidragyderne pengene igen. De to stiftere kan ikke få armene ned over den store opbakning.

”Det er virkelig stærkt og en opbakning, vi kun har turdet håbe på. Der er jo ikke blot tale om et like på en Facebookside, men om at folk faktisk låner os penge og dermed tager aktivt stilling til, hvad de ønsker i deres by,” siger medstifter Thomas Bendtsen

25 madboder under tag
Hvis alt går vel, vil Folkets Spisehus få 25 madboder og 600 siddepladser under tag. Markedet skal drives som en forening, og priserne fastsættes, så man kan få et måltid for 50 kroner i alle boder. Aarhusianernes bidrag skal gå til at finansiere renovering af busgaragen, så brandsikkerhed, toiletforhold, el, isolering og varme kommer på plads.

”Jeg tror, at folk har stor sympati for os og vores ide. Hele foreningstanken er oppe i tiden, og idéen om, at små iværksættere bliver en del af en forening og sammen skaber noget fedt, er meget tiltalende for mange. Derudover får folk jo mad og drikke for pengene, når markedet åbner, så det er en ren win-win,” siger Thomas Bendtsen.

Virksomheder støtter også
Udover privatpersoner er nogle virksomheder i Aarhus også begyndt at støtte markedet ved blandt andet at forudbetale medarbejderarrangementer, tilbyde håndværkerarbejde til kostpris og tilbyde lange kreditter.

Minimumsstørrelsen for bidrag er på 250 kroner, og Folkets Spisehus søger i alt 2,6 mio. kroner. Støt streetfoodmarkedet her.