STREETFOOD Til foråret får Aarhus et permanent indendørs streetfoodmarked, når Aarhus Street Food åbner i Aarhus C med 30-40 stande. Inspirationen kommer fra London og Hamborg.
Aarhus havde tidligere i år et par velbesøgte streetfoodarrangementer under Kulbroen, og nu får den østjyske hovedstad et permanent streetfoodmarked under navnet Aarhus Street Food. Mellem 30 og 40 gastronomiske iværksættere får plads i det indendørs marked, der åbner på en endnu ikke fastlagt adresse i Aarhus C omkring den 1. april.
”Med Aarhus Street Food vil vi skabe en indendørs markedsplads, hvor man kan hænge ud og blive inspireret til at smage nye ting. Inspirationen kommer fra blandt andet London, Hamborg og streetfoodmarkedet på Papirøen i København, og interessen er enorm for at få en stand. Vores telefoner bipper konstant lige nu,” siger medstifter Thomas Bendtsen.
Han står bag projektet sammen med blandt andet Søren Anker, der ejer Turbinehallen og driver caféen Johan R i Musikhuset. Stifterne har indtil videre modtaget 18 henvendelser fra standholdere, der vil have en stand på markedet.
Bæredygtig mad til SU-priser
I udvælgelsen af stande til markedet lægger stifterne vægt på, at maden produceres bæredygtigt med brug af eksempelvis lokale råvarer i sæson. Samtidig bliver der en stor mangfoldighed i udvalget af mad på markedet, der får omtrent samme størrelse som sin pendant på Papirøen i København.
”Vi vil ikke bare have 8 shawarmastande og 6 burgersteder. Der skal være en stor diversitet, og der skal være en høj kvalitet. Af samme grund vil vi etablere et uvildigt udvalg, som skal vurdere, hvem der skal have stande på markedet. Prismæssigt lægger vi vægt på, at det bliver SU-venlige priser, så man på alle stande kan få et mættende måltid til 50 kroner,” siger Thomas Bendtsen.
Uhøjtidelig stemning året rundt
Det er planen, at der løbende skal være events i hallen i form af eksempelvis loppemarkeder, julemarkeder og madmarkeder med lokale fødevareproducenter.
”Der skal være en uhøjtidelig stemning og masser af liv året rundt, og der skal være plads til alle lige fra mødregrupper til efterlønnere. Aarhus mangler virkeligt et sted som det her, og vi glæder os, til vi åbner op for publikum til foråret,” siger Thomas Bendtsen.
Streetfoodmarkedet vil blive drevet som en forening, hvor de enkelte standholdere bliver medlemmer og lejer sig ind som et samlet fælleskab.