Foto: Restaurant Et.

Restauranter skruer priserne ned

RESTAURANT Tre retter for rørende 250 kroner. Det er slagtilbuddet på en række restauranter, der lige nu er med i det SU-venlige rabatkoncept Gastro Week Aarhus.

Rabatkonceptet Gastro Week der ejes af Berlingske Media, ruller i disse dage ud i Aarhus, hvor 14 lokale restauranter tilbyder 3 retter for 250 kroner. Dermed kan studerende og andre uden de store summer på kistebunden opleve en række restauranter, der ellers tager noget højere priser for de gastronomiske løjer.

Det er Cafe Hack, Comwell, Brasseri Belli, Ferdinand, GÄST, Hotel Royal, Malling Kro, Mefisto, MellemRum, Norsminde Kro, Spiselauget, Restaurant ET, Restaurant Martino og Unico, der er med i ordningen i år. Alle restauranterne har lavet særlige menuer til Gastro Week, der kører frem til og med den 18. oktober.

Fra nordisk til spansk gastronomi
På byens nye italienske restaurant Gäst ved banegården kan man for eksempel mæske sig i brandade med torsk, syltede løg, sprød rug, San Daniele-skinke og bøffelmozzarella til forret, kalvekæber med italienske bønner, peberrod og kalveglace til hovedret og chokolademousse med havreknas, syltede solbær og solbærgranité til dessert.

Anmelderfavoritten Restaurant ET på Europaplads går nordisk til værks og tilbyder en salat af letrøget laks med brøndkarse, agurker, dild og sprød malt til forret, bryst af dansk kalv med spidskål, persille, knuste kartofler og citronsauce til hovedret og en mousse af chokolade og hasselnødder med sensommerbær og sorbet til dessert.

Alternativ menu syd for Aarhus
Norsminde Kro syd for Aarhus tvister konceptet med en alternativ menu med et større udvalg af kroens spanske specialiteter i form af Salat Russ, croquetas med saltet torsk, chipolata med bønner, tør gårdost med olie, oliven, mandler og pintox samt Paella Valencia.

Og på Malling Kro, ligeledes syd for Aarhus, køres gourmetstilen med rødtunge og torsk i urtesoufflé med malt, dild og Karl Johan-creme til forret, amerikansk kødkvæg med saltbagt selleri, beder, sauce og hengemte bær til hovedret og chokolademazarin med estragon, syltede æbler og sorbet til dessert. Som en ekstra gevinst er det muligt at overnatte for 500 kroner for to personer på kroen, der fejrer 20 års jubilæum i år.

Flere af restauranterne har allerede udsolgt nogle af dagene, så hvis du vil ud og smage på byen for en billig penge, er det om at købe billetter nu.