Foreningen af Danske Madanmeldere har valgt at nominere den fransk inspirerede restaurant Atelier 33 til Årets Bistro.
Østers. Croque madame. Rørt tatar. Unghane. Creme brulee. Citrontærte.
Det er bare nogle af de retter, du kan sætte tænderne i hos den fransk inspirerede Atelier 33, som har hjemme på M.P. Bruuns Gade 33.
Restauranten fyldte 1 år i maj og kan senere på året måske bryste sig af en ny titel: Foreningen af Danske Madanmeldere har nemlig nomineret Atelier 33 til Årets Bistro.
Kæmpestor ære
Årets Bistro er en særpriskategori i forbindelse med Foreningen af Danske Madanmelderes kåring af årets ret.
”Det er en kæmpestor ære at være nomineret i denne kategori med så mange stærke navne. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at det er en af de priser, som vi allerhelst vil vinde, og derfor er vi også meget beærede over, at vi allerede det første år er blevet nomineret. Det gør os virkelig stolte,” fortæller medejer Lasse Munkholm i en pressemeddelelse.
”Vi havde aldrig kunne gøre det her uden vores fantastiske gæster. Det er i høj grad dem, der motiverer os til at knokle på og hele tiden forbedre os.”
Vinder offentliggøres i august
Udover Lasse Munkholm består ejerkredsen hos Atelier 33 af Kenny Liland og Frederik Madsen.
De tre restauratører har kendt hinanden siden deres tid som både elever og kokke hos Restaurant ET ved åen i Aarhus. Siden har de hver især arbejdet på forskellige restauranter, men er nu samlet igen om Atelier 33.
Vinderen af Årets Bistro offentliggøres til en gallamiddag den 28. august, hvor Foreningen af Danske Madanmeldere kårer årets bedste retter fra dansk gastronomi. I kategorien Årets Bistro er også Brasserie Prins i København og Restaurant Bacchus i Odense nomineret.