Denne artikel blev første gang bragt i Mærk Aarhus i uge 37
Restaurantionsbranchen har om nogen været presset af Corona-pandemien. På trods af det har Aarhus fået nogle fantastiske nye restauranter. Vi sætter fokus på nogle af byens nye restauranter. I dag er det Atelier 33.
M.P. Bruuns Gade har igennem de seneste mange år været igennem en stor udvikling. Flere restauranter og butikker er åbnet, og der er kommet et sandt leben i den gamle gade. Én af de nyeste stjerner på restaurantscenen er åbnet her. Bag restauranten står de tre Aarhus-kokke Kenny Liland, Lasse Munkholm og Frederik Madsen.
Læs også: Gourmetrestaurant på Aarhus Ø rykker i nye lokaler
Det var med en klar idé, at de tre restauratører åbnede Atelier 33.
’Vi ønskede at lave et sted som havde fokus på det gode håndværk og var tilgængeligt. Både prismæssigt, at man skulle føle sig velkommen, men også som havde åbent alle ugens dage,’ siger Kenny Liland.
De smukke lokaler overraskede
Det er heller ikke underligt, at folkene bag Atelier faldt for lokalerne på M.P. Bruunsgade.
´Vi vidste egentlig ikke, hvad vi skulle forvente af lokalerne, da vi kom ind. Men da vi så det smukke loft og resten af lokalerne, så var vi helt solgt,’ fortæller Lasse Munkholm.
Frederiksbjerg har også tage rigtig godt mod de nye restauratører.
’Så er vi også bare i et område, hvor vi har et fantastisk opland med en masse søde gæster og passionerede forretningsdrivende. Det betyder også rigtig meget for os, og vi er blevet taget så godt imod,’ uddyber Lasse Munkholm.
Afsæt i det franske
Med deres fælles baggrund fra Restaurant ÉT er der ingen tvivl om, at det er i det franske køkken, de hører hjemme. Klassikere som Tarte Flambeé, Foie Gras, Bonne Femme er at finde på menukortet, og selv fremhæver de klassikeren souflé, som er en sjældenhed blandt de fleste restauranter pga. den tekniske sværhed.
’Vi er jo alle tre udlært fra Restaurant ÉT, hvor der er stor fokus på det franske køkken og de mange teknikker, der ligger bag. Det gjorde også, at vi blev forelsket i det franske køkken og sidenhen har bevæget os i det. Det gør vi også her, hvor vi bruger nogle lokale råvarer, men i franske retter,’ fortæller Kenny Liland.
Restauranten som man ønsker at besøge hver dag
Atelier 33 vil gerne være et sted, hvor man ønsker at prøve alt på kortet, og hvor man har lyst til at komme ind og få den stemning, der er på restauranten.
’Når man besøger os, så vil vi gerne give en oplevelse med kvalitet, nærvær, og hvor håndværket i køkkenet forenes med servicen i restauranten. Man skal gerne gå herfra og tænke ”Jeg har virkelig fået en god oplevelse for pengene,”’ slutter Lasse Munkholm.
Om Atelier 33
Åbent siden: 21. maj 2021
Adresse: M. P. Bruuns Gade 33, 8000 Aarhus
Stil: Flot restaurant med fokus på klassiske franske retter
Prisklasse: Mellem-kategorien