Smag Aarhus’ læsere har afgjort, hvem der kan bryste sig af titlen som Aarhus’ bedste kaffebar i afstemningen Smag Prisen 2020.
Han har vundet guld ved det danske barista-mesterskab. Fire gange. Guld ved Danmarksmesterskabet i Latte Art. Guld ved Danish Brewers Cup. Vundet kategorien “Coffee Passion” ved World of Coffee Events.
Blandt andet.
Søren Stiller Markussen fra Stiller’s Coffee har både masser af priser og mange års erfaring med i rygsækken, når han byder velkommen i kaffebaren Stiller’s Coffee på Klostergade 32E. Og spørger du de Smag Aarhus-læsere, der har stemt til Smag Prisen 2020, er der ingen tvivl.
Stiller’s Coffee er Aarhus’ bedste kaffebar.
“Jeg er meget beæret, og jeg er glad for, at mine kunder har støttet mig ved at stemme. Der er jo masser af valgmuligheder i byen, så det er dejligt positivt og tilkendegivende at vinde,” siger Søren Stiller Markussen.
En kaffebar uden alt muligt andet
Siden 2012 har Søren Stiller Markussen serveret kaffe til aarhusianerne i sin kaffebar på Klostergade, hvor han også rister og udvikler kaffe samt sælger til erhvervskunder.
Først under navnet Great Coffee, som han siden har ændret til Stiller’s Coffee.
“Jeg startede ud med at have en drøm om en virksomhed, hvor alt var transparent fra start til slut. Det vil sige lige fra plukning af bærret til, at kaffen bliver forarbejdet, ristet og brygget. Jeg syntes, der manglede et sted i Danmark, hvor alt rundt om kaffen var tilgængeligt, og hvor folk kunne komme ind og få en dialog om deres kaffe. Det har så forandret sig løbende til den opsætning, der i dag,” fortæller Søren Stiller Markussen.
“Noget af det, jeg har holdt fast i, har været at drive stedet som kun værende en kaffebar uden alt muligt andet end kaffe. Jeg vil gerne være en slags pendant til en vinbar: Hos mig kan gæsterne deltage i en dialog om, hvordan kaffe skal brygges, hvordan det smager, og hvorfor det smager sådan.”
Kompetencer, viden og dialog
En del af Søren Stiller Markussens arbejde er at udvikle den kaffe, han serverer i kaffebaren på Klostergade.
“Jeg rejser selv rundt i verden og udvikler kaffe. Jeg har for eksempel lige været i Costa Rica i 11 dage, hvor jeg sidste år tog initiativ til et nyt fermenteringsforsøg sammen med en farmer,” fortæller han.
Da Søren Stiller Markussen bliver spurgt til fremtiden for Stiller’s Coffee, ler han lidt.
“Jeg er nok lidt gammeldags i forhold til det punkt. Jeg har ikke en drøm om at vokse til en stor kæde, men en drøm om at sikre kvaliteten, og at den er ensartet hver gang. Jeg vil bevare kaffebarens autenticitet og være troværdig i alt, jeg siger, og alt jeg gør,” forklarer han.
“Kompetencer, viden og dialog med gæsterne skal altid være vores styrke. Vi har en viden om kaffe, som vi skal formidle, ligesom vi skal betjene gæsterne på den bedst mulige og mest professionelle måde.”