Foto: Gastro Week.

Gastro Week: Her er alle restauranterne

SPONSORERET: Fra den 12-22. oktober kan du nyde tre retter for 250 kroner plus gebyr på en række restauranter i Aarhus. Her er alle menuerne.

Efterårsvejret nærmer sig, og det kalder på indendørshygge i de aarhusianske restauranter. Fra torsdag den 12. oktober til søndag den 22. oktober kan du nyde godt af rabatugen Gastro Week, som byder på hele tre retter for kun 250 kroner plus gebyr på 18 udvalgte restauranter. Vi giver dig her et overblik over alle restauranterne og deres menuer.

Velbekomme!

Café Hack
I det smukke Aarhus Teater finder du restaurant og brasserie Café Hack. Lad dig forføre af det smukke bygningsværk, og mærk alle de historier, lokalet rummer på – det er nemlig her, det populære radioprogram “Café Hack” blev indspillet. Du kan glæde dig over et køkken, der sætter smag og kvalitetsråvarer i højsædet, og til Gastro Week lyder menuen således:

  • Forret: Rimmet filet af lyssej, æble/jordskokkesmør, urtestøv, aske, nordisk bresaola, rosenkål, hasselnødder og tørret æggeblomme
  • Hovedret: Helstegt kalveculotte fra fru Møllers Mølleri, grov bønne/løgpure, syltet rødbede, bønner, efterårets svampe og aromatisk pebersauce
  • Dessert: Mørk chokoladekage med valnødder og twist af orange, æble og hasselnøddeis

Køb billet til Café Hack her

Restaurant Seafood
Ved Marslisborgs Lystbådhavn finder du Restaurant Seafood. Som navnet antyder, har restauranten specialiseret sig i veltilberedte fiskeretter, og det kan du i den grad nyde godt af som gæst. Fisken bliver leveret af den lokale fiskemand, og grønthandleren kommer med dugfriske grøntsager hver morgen. Du kan godt glæde dig til en lækker aften med følgende menu:

  • Forret: Muslingesuppe med safran og urter
  • Hovedret: Ristet kulmule med basilikum, kejserhatte og sensommergrønt
  • Dessert: Æbledessert med mandler og vanilje

Køb billet til Restaurant Seafood her

Restaurant ET
Du kender Restaurant ET for fransk kvalitetsmad – og det er også, hvad du kan forvente at blive forkælet med til Gastro Week i oktober. Menu- og vinkort emmer af fransk bistro, men når du sidder i restauranten på Europaplads, er det en nordisk elegance, der hersker i indretningen og stemningen. Besøger du Restaurant ET, kan du sætte tænderne i denne menu:

  • Forret: Færøsk laks med gule beder, citronconfit, brøndkarse, malt og fynsk rygeost
  • Hovedret: Grillet okse med cassoulet af danske rodfrugter, bacon og kroket med trøffel
  • Dessert: Pannacotta med vanilje, citron, hasselnødder og sorbet på brombær

Køb billet til Restaurant ET her

Foto: Restaurant Et

Restaurant Ferdinand
I den mere rolige ende af Åboulevarden ligger restaurant Ferdinand, der er en del af hotellet af samme navn. Restauranten har høstet ros af både Aarhus Stifttidende, Den Danske Spiseguide og Michelin-guiden, der alle er vilde med kokkenes kreationer. Til Gastro Week kan du spise dig mæt i gourmetmad lavet på lokale råvarer i en menu, der rummer gastronomi i særklasse:

  • Forret: Røgede rejer og sprød butterdej, radisser, glaskål, små salater og peberrodsfløde
  • Hovedret: Braiseret kalvebryst og kartoffelterrine, grønkål, rødbeder, knoldselleri og svampesauce
  • Dessert: Chokolademousse og yoghurtiscreme, solbær, pære, Oreo-kiks og hvid chokolade

Køb billet til Restaurant Ferdinand her

Restaurant MellemRum
Restaurant MellemRum har i år glædet de aarhusianske maver med god mad baseret på årstidens råvarer i præcis 10 år. Tag plads ved et af de farverige borde i den hyggelige restaurant på hjørnet af Fredens Torv og smag på kokkenes mad, der er lavet med inspiration fra hele verden. Til Gastro Week har kokkene sammensat denne menu:

  • Forret: Røget torsk med æggecreme, sennepskorn, syrlige rødbeder og sprødt rugbrød
  • Hovedret: Helstegt culotte af ungkvæg med saltbagt selleri, syltede løg, svampesauce og flødekartofler
  • Dessert: Mango-clafoutis med kokossorbet og mørk rom

Køb billet til Restaurant MellemRum her

Malling Kro
I Malling syd for Aarhus finder du kroen opkaldt efter byen. Malling Kro ser måske ikke ud af meget udefra, men kigger du nærmere kan du roligt lade dig imponere. Tag stedets vinkort, for eksempel – det blev kåret til årets bedste af White Guide i 2016! Til Gastro Week tilbyder kroen tilmed, at du kan leje et dobbeltværelse for 600 kroner med morgenmadsbuffet – ikke dårligt! Menuen lyder således:

  • Forret: Lyssej i urtecreme med salat, fennikel og agurk samt to slags brød og smør
  • Hovedret: Kalv med svampe, syltede løg, selleri samt kartoffel med løvstikke
  • Dessert: Citron, hvid chokolade, vanilje og mynte

Køb billet til Malling Kro her

Foto: Malling Kro

Norsminde Kro
Ved den charmerende lystbådhavn i Norsminde syd for Aarhus ligger Norsminde Kro – en af Danmarks ældste af sin slags. Kroen har en strand på den ene side og et fuglereservat på den anden, så du kan glæde dig til en aften med ro og velvære. Brasseriet på Norsminde Kro laver al mad fra bunden, og mange råvarer dyrkes selv af kroen. Til Gastro Week kan du nyde godt af denne menu:

  • Forret: Pocheret æg i lun kartoffelchiffon med løvstikkeessens og fedtegrever
  • Mellemret: Confit af unghane i åben ravioli med krydderurter og hønsecreme
  • Hovedret: Dansk gris som sprængt mørbrad i svampesoufflé, bryst og braisserede kæber

Køb billet til Norsminde Kro her

Grappa al Porto
Du kender sikkert Restaurant Grappa ved Åboulebarden, men har du besøgt restaurantens lillesøster på Europaplads? Hvis ikke, kan du passende gøre det nu. Ligesom restauranten ved Åboulevarden banker hjertet for det italienske køkken, og til Gastro Week kan du lade dig forføre af disse lækkerier:

  • Forret: Zuppa di Zucca – Græskarsuppe med mascarpone, græskar, tigerreje og græskarolie
  • Hovedret: Osso Bucco – Kalveskank, gulerod og selleri med kraftig vinsauce og knuste kartofler
  • Dessert: Panna Cotta al Limone – Flødecreme, krystalliseret hvid chokolade og citrontuille

Køb billet til Grappa al Porto her

Restaurant Gäst
Som en del af The Mayor Hotel ved den travle banegårdsplads finder du den italienske Restaurant Gäst. Stedet vandt prisen som Byens Bedste Nye Restaurant i år 2016, så hvorfor ikke tage ind og tjekke, hvad det er, aarhusianerne er så vilde med? Stemningen er uformel og afslappet, og du kan selv vælge, om du vil sidde ved et bord eller indtage din mad i baren. Bestiller du bord til Gastro Week, kan du forkæle dine smagsløg med denne menu:

  • Forret: Krabbe, æble, sprøde jordskokker og dild
  • Hovedret: Braiseret okse, spæd broccoli, gremulata og sauce med syltede sennepskorn
  • Dessert: Gästs citrondessert med ristede mandler og jernurt

Køb billet til Restaurant Gäst her

Restaurant AU – Vinbrasseriet
Hos Vinbrasseriet AU arbejdes der ud fra mantraet, at det skal være enkelt, unikt og enestående. Det er ikke så lidt, at skulle leve op til – men den nye restaurant i Vestergade gør det til perfektion! Ifølge stedets chefkok er mad ikke bare en enkelt ret, men en sammensætning af flere retter og indtryk. Oplev en aften hvor maden spiller på både store og små tangenter og giv slip på hverdagens jag i den afslappede atmosfære, restauranten rummer. Menuen består af følgende:

  • Forret: Tatar af gravad færøsk laks rørt med fennikel og “bearnaise”-estragonemulsion, sprøde kartoffelchips, frisé og urter
  • Hovedret: Mør oksesteg, creme af hokaidogræskar, crumble af syltede græskarkerner, trøffel og karse og portvinssauce med svampe
  • Dessert: Vælg mellem fire oste fra Arla Unika med sæsonaktuel kompot og nøddeknækbrød eller créme brûlée med ”frossen” rødgrød af henlagte bær fra Samsø i vaniljevinaigrette og brændt chokolade

Køb billet til Restaurant AU – Vinbrasseriet her

Unico

Restaurant Unico
På anlægget ved Aarhus Golf Club i Højbjerg ligger Restaurant Unico. Her handler det om mad som en gastronomisk oplevelse, der dannes over store som små overraskelser og ikke mindst den gode samtale over bordet. Personalet er imødekommende, og kokkenes kreationer fantasifulde. Falder Gastro Week-valget på en tur til Højbjerg, kan du glæde dig til denne menu:

  • Forret: Skaldyrsbisque med krabbekroket, citronpure, citronskum, dildemulsion, dildolie og dild, der smager
  • Hovedret: Mør kalvesteg med majsflager, cremede svampe, svampejord, sauce med brombær og løgspirer og trøffelkartoffel med timian a part
  • Dessert: Enten flødeparfait med lune blommer i egen karamelsauce med brændt hvid chokolade og karamelsejl eller fire gode oste fra Arla Unika med sæsonaktuel kompot og nøddeknækbrød

Køb billet til Restaurant Unico her

Restaurant Mefisto
Hvis du er til fisk af den bedste kvalitet, er restaurant Mefisto helt sikkert et besøg værd – også hvis du spørger Den Danske Spiseguide, der i 2016 kårede stedet til landets bedste fiskerestaurant. Du finder restauranten i det hyggelige latinerkvarter, og stemningen inde i Mefisto kan sagtens leve op til idyllen udenfor. Her er småt og godt, og maden bliver serveret af et venligt og nærværende personale. Hos Mefisto kan du smage følgende menu:

  • Forret: Fiskesuppe med blåmuslinger, mild chili og et hav af urter
  • Hovedret: Stegt torsk med skovsvampe, spinat og morkelcremesauce
  • Dessert: Tarte Tatin på Mefisto-facon med iscreme lavet på tonka-nød

Køb billet til Restaurant Mefisto her

Restaurant Ombord
I den charmerende Jægergårdsgade ligger Restaurant Ombord. Her laver de mad efter den overbevisning, at det ikke kræver en doktorgrad i gastronomi at nyde godt af god mad – men blot en god appetit på livet. Restaurant Ombord har specialiseret sig i delemad, og til Gastro Week kan du nyde hele ni små retter serveret over tre gange:

  • 1. servering: Saltet laks med bitre salater, olivenolie og citron; sprød grønkål med æggeblomme og mandler; stegte svampe i urter, sprød croutons og parmesan
  • 2. servering: Smørstegt selleri med skilt kefir og urter; syltede skalotteløg fyldt med løgcreme og bacon crumble; bakskuld med stegt pak choi, asiatisk sauce og sesam
  • 3. servering: Braiseret oksebryst i peberrodscreme med brændte porrer; rosastegt kalvefilet med græskarpuré og syrlige sensommerbær; luftig kartoffelcreme med bagte pærer og salvie

Køb billet til Restaurant Ombord her

Foto: Restaurant Ombord

Kaløvig Badehotel
Hvad med en aften på Kaløvig Badehotel, der ligger med skøn placering nord for Aarhus ved lystbådehavnen med Mols Bjerge lige i ryggen? Badehotellet forstår at forene den maritime stemning med ro, hygge og lækker med – perfekt til en måske tiltrængt pause fra hverdagen. Sætter du kursen mod Kaløvig til Gastro Week, tilbereder chefkokken disse lækre retter til dig:

  • Forret: Bagt kuller med “fattigmandsasparges” i skum af blåmuslinger og tonkabønner med skorzonerødder, citron og dild
  • Hovedret: Rosastegt oksebov med karameliserede løg, svampe, petit kartofler og rødvinsglace
  • DessertLun brombærkompot med varme krydderier, creme anglaise, honningristede nødder, makroner og flødeskum

Køb billet til Kaløvig Badehotel her

Royal Bistro
Som noget nyt kan Hotel Royal på Store Torv nu også prale med restauranten Royal Bistro, der ligger i hjertet af hotellet – helt præcist i den otte-kantede atriumgård, hvor du kan tage plads under et stort træ i midten. Maden er klassisk og enkel, lige som det skal være på en bistro. I anledningen af Gastro Week kan du lade dig forføre af følgende kokkekreationer:

  • Forret: Stegt kuller med skaldyrspastariso med blåmuslinger, blæksprutte og rejer
  • Hovedret: Rosastegt oksetyksteg i svampesouflefars af østershatte, bøgehatte og kejserhatte med confiterede jordskokker, tyttebær og sauce blanquette
  • Dessert: Lun æblekompot med varme krydderier såsom timian, hertil saltet karamel, vaniljeis og brunet smør

Køb billet til Royal Bistro her

Restaurant Martino
Har dansk og italiensk mad en lige stor plads i dit hjerte? Så er Restaurant Martino det perfekte kompromis. Her serveres der lækkerier inspireret fra både Danmark og Italien, og resultatet er ikke til at tage fejl af. Du er sikret en smuk og stemningsfuld udsigt over Aarhus bugt, mens du indtager menu, køkkenet har gjort sig umage for at lave til dig. Til Gastro Week lyder den på:

  • Forret: Tuntatar med pærer og spæde urter, soyasauce, ristede hørfrø og blæk-mayonnaise
  • Hovedret: Rosastegt røget okselår, okserillette med trøffel, glaserede skorzonerødder, stegte portobellosvampe, svampepuré og svampesauce
  • Desset: Gateau Marcel med havtorn-is, syltede og tørrede havtornbær, brændt hvid chokolade og sprød marengs

Køb billet til Restaurant Martino her 

Foto: Rømer
Foto: Rømer

Rømer
Efter en totalrenovering åbnede restauranten Rømer på Åboulevarden tilbage i februar op med et nyt koncept og menukort. Nu kan du lade dig friste af spændende og eksotiske retter fra det latinamerikanske køkken på stedet. Chefkokken har boet 16 år i Brasilien og har masser af erfaring at gøre brug af, når han til Gastro Week fremtryller disse lækkerier:

  • Forret: Ceviche med kulmule, lime, chili og koriander; palmito med syltet palmemarv, ruccola og skalotteløg; choripan med chorizo, chimmichurri og salsa fresca
  • Hovedret: Flatiron-steak med palmekål, inhamo, salsa verde og pommes frites
  • Dessert: Chokolademousse med jordnød, karamel og tonka-iscreme

Køb din billet til Restaurant Rømer her

Energimuseet
Har du nogensinde indtaget et gastronomisk måltid i en nordisk tipi? Nej, vel? Til Gastro Week inviterer Energimuseet til langbordsmiddag rundt om bålet med en menu med traditionelle skandinaviske træk. Museet ligger i naturskønne omgivelser ved Gudenåen og Tangesø, og tør du prøve kræfter med konceptet, vil du blive beriget med denne menu:

  • Forret: Røget mørksej med agurk og syltede løg, fladbrød bagt i bålets gløder og rørt smør
  • Hovedret: Dyrekølle med enebær og timian over bål med rysteribs, kål og cremet skovsvamperisotto
  • Dessert: Hvid chokolademousse med syltede pærer og mild lakrids, hertil en stærk bålkaffe

Køb billet til Energimuseet her