Foto: Nordisk Spisehus

Nordisk Spisehus fejrer kulturår med 2017-menu

Nordisk Spisehus fejrer kulturbyåret med en særlig 2017-menu

Aarhus har som bekendt overtaget titlen som europæisk kulturhovedstad efter den spanske kystby San Sebastián. Dét fejrer køkkencheferne på Nordisk Spisehus på M.P. Bruuns Gade med en særlig menu, der er udviklet i samarbejde med San Sebastiáns anerkendte Michelin-restaurant Mugaritz.

”Man kan vel nærmest sige, at Mugaritz overdrager den gastronomiske fakkel til os i Aarhus. Hos Nordisk Spisehus glæder vi os til at præsentere gæsterne for hele tre af Mugaritz’ Michelin-retter i spændende forening med vores egne nordiske serveringer. På den måde oplever gæsterne en menu, der samler smagsnuancerne fra de to kulturhovedstæder, Aarhus og San Sebastián, i én gastronomisk hyldest til kulturåret 2017,” siger køkkenchef Jacob Freitag.

Jomfruhummer med Ibérico-skinke
Aarhus 2017-menuen fås på Nordisk Spisehus fra fredag 20. januar 2017. I en af retterne optræder en sjælden set kombination af jomfruhummer og spansk sortfodsskinke. Kasper Pelle Christensen, der også er køkkenchef på Nordisk Spisehus, fortæller om serveringen:

”Fælles for Aarhus og San Sebastián er vores kystnære landområder, hvor vi finder gode råvarer både på marken og i havet. Kombinationen af gris og skaldyr er ikke så udbredt i Norden, og det er en skam, for de to ting komplementerer faktisk hinanden virkelig godt. På Nordisk Spisehus glæder vi os til at præsentere gæsterne for en nytænkende servering med delikat jomfruhummer og den eksklusive, spanske Ibérico-skinke,” siger Kasper Pelle Christensen.

Kaviar og jordmandel
Fra Mugaritz kommer også en forret med kaviar og jordmandel samt en dessert med marcipan, chokolade og tørrede violer. Nordisk Spisehus’ egne gourmetretter danner den røde tråd igennem hele menuen, og for at skabe harmoni lader køkkencheferne det nordiske køkken møde det sydlandske køkken i flere af deres egne kreationer.

”En af vores retter består af oksesteg med rødbede og fem forskellige slags peberkorn. Peberkornene har vi hentet ind fra de varmere himmelstrøg, og peberkornenes forskelligartethed bidrager med en dejlig kraftfuld smag og er et lunt indslag her i de kolde vintermåneder,” fortæller Jacob Freitag.

En tre-retters menu på Nordisk Spisehus fås til 499 kroner, mens en fem-retters menu koster 699 kroner, og den komplette ni-retters tasting menu fås til 899 kroner. Aarhus 2017-menuen kan opleves på Nordisk Spisehus frem til 8. marts 2017.