Foto: Visit Aarhus

Aarhus udpeget som en af verdens bedste madbyer

Rejseforlaget Lonely Planet udpeger Aarhus som en af verdens bedste madbyer i ny guide.

Det internationale rejseforlag Lonely Planet har netop udpeget Aarhus som en af verdens bedste gastronomisk byer.

Det sker i den nye guidebog Food Trails, der beskriver en række gastronomiske destinationer over hele verden. Lonely Planet beskriver den østjyske hovedstad således:

“Aarhus i Jylland fremstår som en europæisk destination for hyperlokal spisning med flair. Det er et ideelt sted at undersøge, hvordan og hvorfor Danmark er gået fra gammeldags spisedestination til total kulinarisk skat i lidt over et årti”.

Gode råvarer årsag til succes
Ifølge Lonely Planet er det ikke mindst de gode råvarer i lokalområdet, der er en vigtig årsag til den gastronomiske succes.

“Aarhus’ omgivelser – bugten, skovene og markerne – giver et rigt spisekammer af ingredienser fra fremragende svinekød, oksekød, vildt, mejeri og skaldyr til rodfrugter, vilde bær og urter. Økologiske landmænd og frugtavlere leverer til et stadigt stigende antal slagtere, bagere, mikrobryggere og mere,” skriver guiden.

Eneste danske by i guiden
Aarhus er den eneste danske by, der er med i guiden, og på byens turistkontor er der ikke overraskende stor glæde at spore.

“Vi har alt det, som en rigtig by har, som er med til at sætte os på verdenskortet. At komme ind og blive præsenteret i en Lonely Planet-guide, det er ubeskrivelig markedsføring af en by,” siger turistchef Peer Kristensen fra Visit Aarhus til DR Østjylland.

Tidligere har også udenlandske medier som Elle, Vogue, Evening Standard, Financial Times, The Guardian og New York Times rost fokus på gastronomien i Aarhus. Læs hele Lonely Planets omtale af Aarhus her.