Foto: Pixabay Images

6 syndige amerikanske takeaways i Aarhus

GUIDE: Nogle gange må det gerne bare være amerikansk, snasket og lækkert! Her er seks syndige takeaways, der smagsmæssigt tager dig med en tur over Atlanten. 

Spareribs ved åen
Memphis Roadhouse, Christiansgade 32, 8000 Aarhus C

Skal det være amerikansk, så lad det være amerikansk. Spisestedet Memphis Roadhouse ved åen er et lille stykke amerikansk sydstat i Aarhus, og i det smalle lokale på hjørnet af Christiansgade og Åboulevarden kan du få ægte barbecue, uanset om du er til ko, gris eller kylling. Det er amerikansk soul-food lavet af de bedste danske ingredienser, og du kan blandt andet vælge mellem retter med farverige navne som Kansas City Ribs, Beef Short Ribs eller Lil’ Bucket Fried Chicken. Vi anbefaler som minimum at prøve den velsmagende The Roadhouse Burger, der består af 220 gram oksekød med bacon, cheddar og salat i en klassisk amerikansk bolle til 149 kroner. En anden mulighed er at nappe takeawaymenuen med Full Rack Ribs, Hot Wings og fritter til 199 kroner. Er der mere sult, bestiller du selvfølgelig en fyldig cheesecake med hjem til desserten. God bless America!

Burgere på Frederiksgade
The Burger Shack, Frederiksgade 39, 8000 Aarhus C

Amerika rimer på burgere, men hvor skal du købe dem henne? En af de skarpeste burgerjoints i Aarhus er The Burger Shack på Frederiksgade, der er blevet kåret som byens bedste burger af blandt andet Børsen, Aarhus Stiftstidende og brugerne på Smag Aarhus. Og med god grund. Kvaliteten er i top, og prisen på 85 kroner er absolut i orden for en saftig cheeseburgermenu med sprøde parmesan- og urtefritter og en sodavand. Derudover bruger stedet kun økologiske grøntsager, kød fra dansk fritgående kvæg og hjemmebagte burgerboller, ligesom burgerjointen på sympatisk vis går ind for at minimere madspild – det er god stil. Er du ikke til bøf, så prøv en Shack Chicken Burger med en omgang kyllingekød, som Shack kalder for både varm, saftig og med en sprød skorpe.

Burritos i Mejlgade
Chido, Mejlgade 48A, 8000 Aarhus C

Er der noget mere amerikansk end lækre burritos og velsmagende tacos? På takeawaystedet Chido i udkanten af Mejlgade er der ingen træt texmex. Derimod er der vellavede mexicanske retter på menuen på stedet, som en flok unge fyre står bag. Alle retter laves fra bunden i det lille køkken bag i butikken, og maden til all american dinner kan for eksempel bestå af en burrito serveret ”Mission Style”, hvor tortillapandekagen fyldes med ris, bønner og kød og toppes med ost, salat, salsa, BBQ-sauce og guacamole. Prisen er rørende 62 kroner, og på kødfronten kan du vælge mellem okse, svin og kylling. En anden mulighed er tre tacos med forskelligt fyld, der fås under navnet Los Tres Amigos for 62 kroner. Ventetiden hos på den populære Chido er som regel kort, og hvis du ikke vil tage de vellavede lækkerier med hjem, kan du spise dem på en af butikkens 14 siddepladser.

Pizza ved Strøget
Mackies Pizza, Sankt Clemens Torv 9, 8000 Aarhus C

Glem alt om tynde, italienske pizzabunde og elegant pizzafyld – når pilen peger på USA, er der helt andre boller på suppen! På Mackies ved Clemensbro kan du få American style pizzaer med tykke, sprøde bunde og masser af top på fyldet. Prøv for eksempel en Mackies Special med ost, champignon, frisk peberfrugt, oliven og hakket oksekød til 95 kroner for den mindste og 175 kroner for den største. Eller hvad med en Meat Lover ‘The Ultimate Supreme’ med oksefiletstrimler, kylling, pepperoni, skinke med ost og pulled pork til 105 kroner for den mindste og 190 kroner for den største? Så skal du nok holde dig mæt hele aftenen. Når du får menukortet i hånden på det populære spisested, får du at vide, at pizza er noget man spiser med fingrene, og det kan godt kan være en udfordring uden at spilde. Så husk servietterne. Skal der lidt ekstra til, byder Mackies også på klassikere som hot wings, hvidløgsbrød og nachos. I rigelige mængder, naturligvis.

Chicken Wings i garagen
American Street Kitchen, Ny Banegårdsgade 46, 8000 Aarhus C

Madmarkedet Aarhus Street Food i den gamle busgarage ved rutebilsstationen byder på mad fra hele verden, og naturligvis kan du også sætte tænderne i lækkerier fra USA. I boden American Street Kitchen serveres amerikansk streetfood, som man kun får det i sydstaterne – på den rigtige fedtede måde, forstås. Vi anbefaler at prøve bodens Buffalo Chicken Wings, der med ejernes egne ord er de bedste uden for Guds eget land og angiveligt ”fingerslikkende fantastiske”. Vingerne serveres med smøreost og stænger af bladselleri og gulerod, og de vil med garanti gå godt til både hverdag og weekend. På menuen finder du også andre amerikanske klassikere som makaroni med ost, hotdogs og den populære pulled beef-burger. Bonusinfo: En af medejerne af boden er den danske skuespiller Dar Salim, som lige nu er biografaktuel med filmen Underverden, og som du måske har set i HBO-serien Game of Thrones.

Toasts på Klostergade
ToastIt, Klostergade 68, 8000 Aarhus C

For godt et år siden åbnede takeawaycaféen ToastIt på Klostergade med lækre, sprøde toasts inspireret af de grillede ostesandwiches, man får i blandt andet USA under navnet ”melts”. Så hvad kunne være mere passende til en aften i Amerikas tegn? Mottoet er ”Comfort Food Made With Passion”, og på menuen er en håndfuld forskellige toasts. Vi vil anbefale at prøve en Beef n’ Double Cheese med krydret oksekød, løg, chilikompot, cheddar og lagret havarti, som står i meget rimelige 55 kroner. En anden mulighed kunne være varianten med chorizo, havarti og persillemayo. Smagen er i top, og det koldhævede surdejsbrød har hævet i 48 timer, ligesom de fleste råvarer er lokale. Oven i købet er folkene bag disken særdeles venlige og kommer altid forbi bordet for at spørge, hvad man synes om maden, hvis man spiser på stedet – en fin detalje. Hvis du har plads til en dessert, ligger stedets cheesecake med havtorn med garanti lige til højrebenet.