Foto: Pixabay.

6 steder du kan chille med hvidvin i Aarhus

Det er sommer og tid til at koble af med et glas vin i hånden. Her har du vores bud på seks gode hvidvinsspots i Aarhus, der altid har en flaske eller fem at vælge imellem.

Det sikre valg ved Latinerkvarteret
Café Englen, Studsgade 3, 8000 Aarhus C.

Hvis du tørster efter et glas hvidvin og befinder dig midt i Aarhus, skal du ikke lede længe for at finde et sted, der kan byde dig et glas. Tværtimod kan det være svært at vælge. Og her kommer Café Englen ind i billedet. Caféen er centralt placeret i Latinerkvarteret og har været en fast del af Aarhus’ byliv i mere end 30 år. Her kan du både få morgenmad, frokost og aftensmad og med et bredt menukort, der lister alt fra tapenade til langtidsbraiseret lammeskank, er der noget for enhver smag. Vigtigere endnu så har caféen også flere gode hvidvine på menukortet. Her kan du blandt andet få en Pinot Grigio til 55 kroner glasset eller den lidt dyrere Chardonnay Bourgogne til 75 kroner. Er I flere, kan I dele en hel flaske. Det kunne eksempelvis være en Sauvignon Blanc fra Frankrig, der – ligesom mange af caféens andre vine – koster 300 kroner stykket. Når vinen er fundet, kan du sætte dig ud i baggården og nyde kold hvidvin med sol i ansigtet.

Det diskrete alternativ ved havnen
La Plage Deux, Strandvejen, 2-4 8000 Aarhus C.

De fleste af spisestederne på Jægergårdsgade ligger ved Frederiks Allé og følger togskinnerne parallelt ind mod banegården. Der er dog ét sted, som har sneget sig ned i bunden af gaden, og det er La Plage Deux. Officielt hedder adressen Strandvejen 2. Der er imidlertid ikke meget strand over omgivelserne omkring det lille spisested, da området praktisk talt har været en stor byggeplads de sidste mange måneder. Hvad omgivelserne mangler på hygge, kompenserer La Plage Deux dog for indeni, hvor stedet er pænt indrettet i lyse og brune farver. Der er ingen siddepladser udenfor, men indenfor er der til gengæld masser af plads ved de store vinduespartier, hvor der er gode chancer for et solstrejf, og samtidig kan du følge med i livet ude på gaden. La Plage Deux er fortrinsvis en champagne- og drinksbar. Heldigvis er der også et altid et par vine at vælge imellem. Et glas af husets vin koster 70 kroner og en hel flaske 350 kroner.

Et stenkast fra Bellevue Strand
Restaurant Fedet, Nordre Strandvej 35, 8240 Risskov.

Trænger du til at komme væk fra storbyens tumult, kan det være, du skal overveje at kigge forbi Fedet i det østlige Risskov. Fedet er en hyggelig, lille restaurant, der serverer klassisk mad fra Danmark – og mange andre lande – i hjemlige omgivelser. Restauranten ligger diskret placeret ud til en villavej i to minutters gåafstand fra Bellevue Strand. Der er ligeledes et stort udvalg af vine på menukortet, så der skulle være noget for enhver smag. Husets hvidvin er en Grüner Veltliner fra Østrig. Prisen for et glas er 70 kroner, og en hel flaske koster 275. På Fedet er der plads både indenfor og udenfor, så afhængigt af vejret kan du nyde din vin, hvor du vil. Bliver du sulten er der – ikke overraskende – også hjælp at hente. På nær i november og december er der hver dag muslinger ad libitum fra 12 til 16. Muslingerne serveres med pommes frites og en hjemmelavet urte aioli. Prisen her er 119 kroner.

Den klassiske vinbar med tapas
Plan B, Fredens Torv 2, 8000 Aarhus C.

Hvis du har lyst til at gå på opdagelse i vinens verden, kan du overveje at stoppe hos Plan B. Konceptet her er meget simpelt. Der er vin, og så er der tapas. Og det fungerer. Restauranten ligger på Fredens Torv lige i nærheden af Åen og Europahuset, og her vil du med sikkerhed finde en interessant vin eller to. Har du lyst til at blive overrasket, kan du eksempelvis bestille en smagsprøve af månedens tre vine for 100 kroner. Udenfor er der begrænset med siddeplads, men ellers er der fine borde ved vinduerne indenfor, hvor der også er chance for solskin. Byder muligheden sig, kan du hurtigt kigge forbi Plan B og få et glas vin. Dagens glas koster 40 kroner og fås i både en rød og en hvid udgave. Er der gået en vinkender tabt i dig, har du desuden mulighed for at købe et glas ’mystery wine’, hvor du får vinen gratis – såfremt du gætter, hvad det er for en vin. Gør du ikke det, koster det 50 kroner.

Den uformelle vinbodega gemt i centrum
MasVino, Klosterport 4, 8000 Aarhus C.

MasVino kan være svær at finde, medmindre du ved, hvor du skal hen. Vinbodegaen er placeret i et gammelt værksted inde i en gemt baggård tæt på Klostertorvet. Lokalerne har tidligere huset en maskinfabrik, og før var det en gammeldags chokoladefabrik – og ejerne har valgt at bevare den rå håndværker-stil. Stedet slår sig på at være en uformel bar, hvor der er mulighed for en bid god mad og vin i afslappende omgivelser. MasVino importerer hovedsageligt deres vine fra Spanien og slår sig især på den økologiske slags. Meget passende er der derfor også flere spanske tapasretter på menukortet, som du kan nyde til et godt glas vin. Hvis du vil udenfor, er der i gården et par vintønder, hvor du fint kan stå og drikke et køligt glas hvidvin i solen – eller to for den sags skyld. MasVino ligger sammen med kulturfællesskabet Grisk, der blandt andet består af en tattooshop, en barbershop og et designfirma.

Vin i grønne omgivelser
Restaurant Unico, Ny Moesgårdvej 50, 8270 Højbjerg.

Restaurant Unico ligger i det sydlige Højbjerg flankeret af Aarhus Golf Club og Moesgård Museum. Du behøver dog hverken at gå 18 huller eller være interesseret i mosefund for at spise her. Spisestedet slår sig på enkel og enestående oplevelsesgastronomi. Stemningen er afslappet, og menukortet er inspireret af både ind- og udland. Det bliver dog aldrig finere, end at alle ikke kan være med. Du kan både få burger og smørrebrød, men også en fin femretters, når der er fredagsgourmet, hvor menuen skifter hver uge. Omgivelserne er grønne, og der er højt til loftet. På hvidvins-fronten har restauranten også en del at vælge imellem. Det kunne eksempelvis være en Grüner Veltliner fra Østrig til 289 kroner for en flaske eller en La Vigne Du Cloitre fra Frankrig, som koster 389 kroner per flaske. Er humøret ikke lige til hvidvin, så har restauranten også et solidt udvalg af øl, rødvin, bobler og portvine.