Latinerkvarteret er uden tvivl et af de hyggeligste steder i Aarhus. Her er tre skønne restauranter i det charmerende område.
Michelin og minilandbrug
Gastromé, Rosensgade 28, 8000 Aarhus C
Det er slet ikke så sært, at Gastromé blev belønnet med en Michelinstjerne blot seks måneder efter, restauranten havde slået dørene op på Rosensgade i august 2014. Gastromés tre forskellige menuer har alle helhedsoplevelsen i fokus, og filosofien bag stedet er et ønske om en restaurant, hvor klassisk håndværk møder innovation, men aldrig går på kompromis med kvaliteten af den enkelte råvare. Stærkt! Siden 2017 har Gastromé haft eget minilandbrug blot otte km fra Rosensgade, og drømmen er at kunne producere og forsyne restauranten selv med blandt andet rodfrugter, bær, frugt, urter og honning. Bag Gastromé står de to aarhusianske kokke William Jørgensen og Søren Jakobsen. Psst: I Latinerkvarteret finder du ligeledes Michelinrestauranten Domestic på Mejlgade 35B.
Fristende fiskeretter
Mefisto, Volden 28, 8000 Aarhus C
”Det’ ikke så ringe endda” lød sloganet i en populær tv-reklame om fisk i 1990’erne – og det samme kan man roligt sige om Mefisto, om end stedet fortjener flottere ord end den underspillede jyske tagline. Restauranten blev for eksempel i 2019 kåret til Byens Bedste Spisested i Århus Stiftstidendes prisuddeling. Hos Mefisto er fisk og skaldyr i centrum, og det har blandt andet udmøntet sig i en brunch med røget laks, hummerrøræg, panini med Vesterhavsost og meget mere. Mefisto har også et omfattende frokostkort med for eksempel kryddersild fra Thy, blåmuslinger, grillet hummer, fiskefrikadeller og fiskesuppe. Mmh! Om aftenen kan du blandt andet lade dig friste af stjerneskud, østers, dampede blåmuslinger, hummersliders og pighvar. Skulle der være fiskekræsne gæster i selskabet, har Mefisto også et mindre udvalg af retter uden fisk og skaldyr.
Surdejspizza a la Brooklyn-style
Il Locale, Guldsmedgade 36, 8000 Aarhus C
Latinerkvarteret er også hjemsted for Il Locale, hvis speciale er surdejspizzaer a la Brooklyn-style. Det vil sige pizzaer, der er inspireret af de italienske immigranter, som i slutningen af 1800-tallet kom til New York i USA og slog sig ned i blandt andet Brooklyn. Selvom Il Locales pizzaer tager afsæt i det gamle håndværk, har fyldet fået et moderne twist. Lige nu kan du for eksempel sætte tænderne i en West Coast med tomat, mozzarella, broccoli, hjemmelavet salsiccia, chili og extra virgin oil eller en Stracciatela Burrata med tomat, burrata, frisk rosmarin og extra virgin oil. Ja tak! Il Locale har også antipasti og desserter på kortet, ligesom tørsten kan slukkes i restaurantens udvalg af øl, vin og cocktails. Mums!