Foto: Danish Design Restaurants

Romantik i luften: Her skal du spise til valentinsaften

Den 14. februar står i kærlighedens tegn, og uanset om du er for eller imod ”de elskendes helligdag”, er det jo altid fedt med en god undskyldning for at gå ud at spise. Vi har fundet tre steder, der er oplagte til en aften med din udkårne.

Kunst og kærlighed

ARoS, Aros Allé 2, 8000 Aarhus C

Hvorfor ikke gøre årets kærlighedsaften endnu mere speciel? Den 14. februar inviterer kunstmuseet ARoS på valentinsmiddag fra klokken 17.00 i museets stemningsfulde café og orangeri – så kan I jo passende svinge forbi i god tid og opleve en eller flere af ARoS’ udstillinger, før maden serveres. Mere date-agtigt bliver det vist ikke! Middagen indledes med bobler og snacks, før forretten serveres: mosaik af kammusling med agurk, urtecreme og sprødt. Hovedretten byder på lammeculotte i solbær-barbecuesovs med rødbede og confiterede kartofler, og så rundes der – helt oplagt – af med en deledessert: chokoladekage med bærsymfoni og marengs. Oh la la! Der er naturligvis tre glas vin per person, som serveres til hver ret, og prisen for alle herlighederne er 495 kroner per snude.

Romantik i villaen

Villa Dining, Grenåvej 127, 8240 Risskov

Hvis du drømmer om en valentinsmiddag, der emmer af gourmet og hygge, så er Villa Dining på Grenåvej et oplagt valg. Med den smukke patriciervilla som ramme er der lagt op til en romantisk aften i skønne omgivelser, og restauranten har sørget for en ganske særlig menu den 14. februar. Du bydes velkommen med rosé-bobler og snacks, inden aftenens appetizer serveres: hummer og rogn på surdejspandekage. Forretten byder på helleflynder, kammuslinger og fennikel, mens hovedretten er perlehøne, trøffel og jordskokker. Til dessert er der mørk chokolade, passionsfrugt og hasselnød. Halleluja! Til middagen er der – naturligvis – vinmenu, og aftenen slutter med kaffe og sødt. Tak for i aften, siger vi bare! Villa Dinings valentinsmiddag koster 699 kroner per person.

Street food for to

Kiin Kiin, Vestergade 47, 8000 Aarhus C

Har du og din valentinsdate en forkærlighed for det asiatiske køkken, vil Kiin Kiin være det perfekte valentinsspot. I aftenens anledning kan du med fordel vælge restaurantens 3-retters menu, så du blot skal koncentrere dig om at nyde selskabet. Glem ikke tilvalget med blandede snacks og et glas Champagne Charpentier samt tre glas vin til maden – det er jo kun valentinsaften én gang om året! Menuen byder som det første på tuntatar med wasabi, sesam og ingefær, mens hovedretten byder på to valgmuligheder: braisseret gris i five spice-bouillon med syltet græskar og jasminris eller laks i krydret kokosmælk med citrongræs og limeblade. Ikke nemt! Til slut serveres en banankage med kokosis og blød karamel. Sådan. Tre retter inklusiv snacks og drikkevarer koster 700 kroner per person. 
Go' til to

Se alle