GUIDE Nogle gange har man bare lyst til kød. Her er 6 aarhusianske restauranter, som kødelskere med garanti vil sætte pris på.
Nogle gange skal der bare kød på bordet. En stor, mør og saftig bøf. Cremet og smagfuld tartar. Eller krydret og grillet gris eller kylling. Uanset hvad du er til, findes der en restaurant i Aarhus, der kan tilfredsstille dine smagsløg og gøre kål på din sult. Vi har fundet seks restauranter, der byder på kvalitetskød i så store mængder, at det kan mætte selv den mest sultne kødæder.
Den uundgåelige
MASH Aarhus, Banegårdspladsen 10, 8000 Aarhus C
Når man taler om kvalitetskød i store mængder, er det moderne steakhouse MASH ved banegården ikke til at komme uden om. Kødet, som du naturligvis skal have stegt medium rare, er blændende, og du er nødt til at prøve de friterede onion rings. Hvis du virkeligt er ude efter et proteinrigt måltid, kan du starte aftenen med tatar til forret og bestille stegt foie gras til din australske Tomahawk Steak på 900 gram (!). Har du en forstående bankrådgiver, kan du også gå all in og investere i en japansk filet af den særlige Wagyu-type til den nette sum af 550 kroner pr. 100 gram. Velbekomme!
Den festlige
Restaurant Köd, Skolegade 21, 8000 Aarhus C
Konceptet på Restaurant Köd minder MASH, blot med marginalt lavere priser og adresse midt i festgaden Skolegade. Med andre ord er prioriteterne er helt på plads for kødelskere: Først vælger man sin bøf, hvordan den skal steges, og hvilken sauce der skal til. Og derefter vælger man tilbehøret. Prøv for eksempel deres ”Côte de Köd”, der dækker over herlige 700 gram krogmodnet bøf, som man gerne må være to om at dele. Vælg steak fries til og tatar til forret, hvis du vil springe kødskalaen. Du kan også vælge mellem lidt mindre bøffer fra både Danmark, Uruguay og USA, så der er lidt for enhver smag og pengepung. Med mindre du er vegetar, forstås.
Den danske
Restaurant Kohalen, Jægergårdsgade 154, 8000 Aarhus C
Restaurant Kohalen har siden 1907 serveret god, dansk mad til sultne aarhusianere. Oprindelig lå den ved slagtehuset på havnen og var mødestedet for slagtere, landmænd og kreaturhandlere. I dag er klientellet et andet, men restauranten lever i bedste velgående. På menukortet er kødfulde danske klassikere som mørbradbøf med champignon á la créme, letsaltet flæsk ad libitum, engelsk bøf med bløde løg og wienerschnitzel af kalveinderlår, som indtages i de charmerende lokaler for enden af Jægergårdsgade. Det største trækplaster for kødelskere er dog kokkens egen favorit: Byens største – og efter sigende bedste – pariserbøf! Du har ikke prøvet den, før du har prøvet den her.
Den franske
Klassisk 65, Jægergårdsgade 65, 8000 Aarhus C
Forestil dig en intervalstegt, modnet oksemørbrad. Flamberet i cognac og portvin, der bliver til en intens sauce med masser af grøn peber. Og serveret med grønne bønner, tomat og hjemmelavede fritter. Sådan lyder signaturretten på den populære bistro Klassisk65 i Jægergårdsgade, der i mange år tiltrukket alt fra studerende til skuespillere til de uformelle lokaler, der tidligere husede værtshuset Bodega 65. Peberbøffen vejer i øvrigt 200 gram, og den flamberes naturligvis ved bordet. Hvis du er klar på en forret før flammerne, byder ejer Søren Andresen og Co. på en håndfuld fortrinlige, primært franske fristelser som starters.
Den amerikanske
Memphis Roadhouse, Christiansgade 32, 8000 Aarhus C
Hvis du er på jagt efter store, gode bøffer, hvad er så mere naturligt end at kigge mod de forenede stater på den anden side af Atlanten? Memphis Roadhouse er et lille stykke amerikansk sydstat i Aarhus, og i det smalle lokale på hjørnet af Christiansgade og Åboulevarden kan du få ægte amerikansk barbecue, uanset om du er til ko, gris eller kylling. Det er amerikansk soul food lavet af de bedste danske ingredienser, og du kan blandt andet vælge mellem Kansas City Ribs, Beef Short Ribs eller Lil’ Bucket Fried Chicken. Kan du ikke vælge, eller er du ekstra sulten? Så tager du bare en såkaldt Carnivore Platter og vælger tre BBQ-retter.
Den klassiske
A Hereford Beefstouw, Kannikegade 10, 8000 Aarhus C
Normalt forbindes store restaurantkæder ikke med kvalitetsmad, men bøfhuset A Hereford Beefstouw er en undtagelse. Den første restaurant åbnede i 1971, og siden er 13 nye kommet til over hele landet. Aarhus-afdelingen lå i mange år lå i Skolegade, men flyttede for nylig ind hos Bryggeriet Sct. Clemens med udsigt til Bispetorv. Så nu kan du skylle din krogmodnede bøf ned med en lækker og hjemmebrygget kvalitetsøl fra fad. Hvis kvantiteten skal følge med kvaliteten, er der ingen vej uden om restaurantens T-bone på 500 gram, som restauranten selv beskriver som ”bøffen for rigtige bøfelskere”. Der er ingen vej udenom, vel?