Foto: Vaca

3 steder med vegetar take away i Aarhus

Her er tre lækre steder med vegetar take away i Aarhus, når du vil have kødløs dag på den lette måde.

Japansk karma på Vestergade
Karma Sushi, Vestergade 48, 8000 Aarhus C

Sushi behøver ikke betyde, at du skal smovse i fisk. Den elegant indrettede takeaway Karma Sushi på Vestergade er velegnet, hvis du er på jagt efter vegetariske udgaver uden fisk af den japanske luksusspise. Stedet har en hel menu uden animalske produkter dedikeret til vegetarer og veganere, og menuen er perfekt til at tage med hjem foran fjerneren, næste gang du vil slippe let om aftensmaden. De forskellige sushiruller er sammensat af en blanding af avocado, edamamebønner, kryddermarinade og tofu, så der er mæthed for alle pengene, ikke mindst hvis du vælger menuen med 16 stk. til 218 kroner. Derudover kan du også altid snuppe en forret bestående af edamamebønner eller en gang tangsalat, hvis du er mere sulten.

Burritos og tacos i Latinerkvarteret
Vaca, Mejlgade 17, 8000 Aarhus C

Den lille takeaway Vaca på hjørnet af Mejlgade og Graven i Latinerkvarteret er genial, hvis du holder kødløs dag. Her kan du mæske dig i for eksempel en Veggo Burrito med mexicansk falafel, tomatillo crunch, bønner, salat, ris, tomatsalse, kål, chili- og salsa og koriander. Hvis du mere er til tacos, kan du få Fritos: en dobbelt tacopandekage med mexicansk falafel, tomatille crunch, salat, chilimayo og -salsa og majssalsa. Vaca har også vegetariske quesadilla, salater, chili con carne og nachos. Mmmm! Du kan bestille på stedets hjemmeside, og du får 10 % rabat ved fremvisning af studiekort.

Papirstynde pizzaer i Mejlgade
Il Mercatino, Mejlgade 18, 8000 Aarhus C

Den italienske delikatesseforretning Il Mercatino på Mejlgade er ikke den første, man forbinder med vegetarmad. For eksempel er det første syn, man møder, når man træder ind af døren, en køledisk fyldt med lufttørrede skinker, italienske pølser og andet kød. Men bag disken befinder der sig en stenovn, der fremtryller de sprødeste, papirstynde pizzaer, som man ellers skal til Italien at finde. Og der behøver absolut ikke være kød på. Du kan for eksempel få en nr. 17 med artiskokker, svampe, friske tomater og ruccola, stedets klassiske margherita med bøffelmælksmozzarella, friske tomater og frisk basilikum eller en pizza nr. 11 med grillede auberginer, ruccola, mozzarella og parmigiano-ost. Parmigiano-ost er teknisk set ikke vegetarisk, så husk at bede om pizzaen uden, hvis du ikke spiser den slags.