Foto: Vaca

6 lækre late night-snacks i Aarhus

GUIDE Det er blevet sent, men du er stadig sulten. Hvor går du hen? Her er 6 lækre late night-snacks i Aarhus.

Du har været ude til fyraftensøl, der er trukket ud, eller du kommer direkte fra aftentræning. Og du er sulten! Hvor går du hen for at få stillet snacksulten, når det er blevet sent om aftenen, og du ikke gider den sædvanlige nummer 7 fra pizzapusheren? Vi giver dig her 6 spisesteder med lækre late-night snacks i Aarhus. Velbekomme!

Masser af gademad i busgaragen
Aarhus Street Food, Ny Banegårdsgade 46, 8000 Aarhus C

I den gamle busgarage ved rutebilstationen finder du indtil klokken 21 i hverdagene og klokken 22 fredag-lørdag et streetfoodmarked med et vælg af lækkerier fra alle verdens køkkener. På listen er thaimad, dansk flæskesteg, frikadellesandwich, crepes, caribiske og vestafrikanske grillretter, fish and chips, burgere i massevis, mexicanske tacos, vietnamesiske bánh mì, nordisk tapas, grilled cheese toasts, gourmetsharwama og kinesiske bao. Vi er fans! Den store hal med de hyggelige langborde er perfekt at indtage gademaden i, og barerne holder åbent til sent i weekenden, hvis I bliver hængende.

Tapas fra hele verden på Klostertorvet
D’vinos, Klostertorvet 4, 8000 Aarhus C

Hos D’vinos midt på Klostertorvet er der fortrinlig stemning med tapas fra alle verdenshjørner, fortællinger om vinbønder fra tjenerne og god vin i glasset hele vejen igennem. Restauranten har åbent til klokken 23 mandag-torsdag og til kl. 01 fredag-lørdag, og menukortet er spækket med lækkerier til din næste late night-snack. Du kan bestille enkelte retter, hvis du kun er småsulten, men du kan også gå all in med en seks retters menu med cava og snacks, confiteret svinebryst, cremet fiskesuppe, krydderpølse, skindstegt torsk på ratatouille og gateau marcel til 465 kroner og en tilhørende vinmenu til 295 kroner.

Burgere for natteravne ved Klosterport
Grillen Burgerbar, Klosterport 2, 8000 Aarhus C

Har burgersulten slået ind henad aftenen? Så skal du forbi Grillen Burgerbar, som har åbent til klokken 23 alle dage og derudover fra klokken 01 til 04 fredag og lørdag. I de fabelagtige burgere finder du 100 procent kød fra fritgående Hereford-kvæg, og den politiske korrekte bøf lægges i en lun, smørristet briochebolle. Burgeren fås i alle verdens tænkelige varianter, endda uden bolle, hvis du skal spare på kalorierne. Ud over fritter og dip kan du også bestille en Ben & Jerry-milkshakes til at skylle hele molevitten ned. Mums!

Østers og snacks på Strandvejen
La Plage Deux, Strandvejen 2, 8000 Aarhus C

La Plage Deux for enden af Jægergårdsgade ned mod havnen er en hyggelig champagne- og cocktailbar, hvor du kan stille den lille sult hen på aftenen med østers, små tapas og diverse snacks. Indretningen er rustik og emmer af god stemning, og der er ingen fine fornemmelser hos folkene bag baren. I glasset kan du naturligvis få bobler og cocktails, ligesom champagnebaren også har vin på menuen. Åbningstiderne er torsdag klokken 17.30 til 23, fredag klokken 17.30 til 02 og lørdag klokken 15 til 02, så La Plage Deux er også det perfekte sted at starte ud, hvis I skal videre i byen eller skal slutte aftenen med et par lækre cocktails.

Cool småretter ved Klosterport
MasVino Vinbodega, Klosterport 4b, 8000 Aarhus C

Hos MasVino finder du masser af vin importeret direkte fra Spanien, lækker charcuterie og en håndfuld simple retter fra grillen til et prisleje på tre retter for 200 kroner. Med andre ord er stedet perfekt til en sen snack til en billig penge. Stemningen på det nystartede sted er lige så cool som den rå indretning, som skyldes, at stedet tidligere var et værksted. Vinbodegaen ligger i det kulturelle hus Grisk, som også huser tattooshop, barber og designerfirmaer, og stedet ejes i øvrigt af folkene bag restauranten Spiselauget på Godsbanen og vinbaren Pica Pica ved Voxhall. Åbningstiderne er torsdag til lørdag 16 til 02.

Mexicanske lækkerier på Mejlgade
Vaca, Mejlgade 17, 8000 Aarhus C

Hos den lille takeaway Vaca i Mejlgade finder du farverig, mexicansk mad i danske råvarers klæder indtil klokken 21 på hverdage og til midnat torsdag, fredag og lørdag. Selv kalder de det fingermad, men lad dig ikke narre, for her finder du både nærende og mættende portioner af velsmagende lækkerier. Mulighederne er mange, og der er noget til enhver smag, hvad enten du er meat-lover eller vegetar. Du får endda lov selv at vælge præcis, hvilke ingredienser du vil have i din mad. Hvis I er friske på det, kan de søde folk bag disken også trylle et par fine cocktails frem til jer.