Foto: Meyers Bageri

6 kanongode kanelsnegle i Aarhus

GUIDE En kanelsnegl skal være saftig, friskbagt og tilpas snasket, og den er i topklasse disse 6 steder.

Nogle mener måske, at kanelsneglen hører morgenbordet til. Men det er vi bestemt ikke enige i. Der findes ikke et tidspunkt, hvor en velbagt kanelsnegl ikke er passende. På morgenbordet, til formiddagsulten, efter frokosten, til eftermiddagskaffen, på vej fra arbejde, til natmad. Slå dig løs! Med kanelsnegle fra disse 6 steder i Aarhus går du ikke gå galt i byen.

Ægte chokolade på Guldsmedgade
Emmerys, Guldsmedgade 22, 8000 Aarhus C

Hos Emmerys kan du få en velvoksen, økologisk kanelsnegl med rigtig chokolade i stedet for glasur. Haps, siger vi bare! Ud over kanelsneglen er den hjemmeristede kaffe værd at cykle efter, og den frisklavede rugbrødssandwich sætter med lethed caféernes tørre kylling-baconsandwiches til vægs. Som aarhusianere kan vi bryste os af, at det oprindelige bageri stadig ligger på hjørnet af Guldsmedgade og både har café og bageriudsalg. Bonusinfo: Emmerys har også filialer i M.P. Bruunsgade, Magasin, City Vest og på Nordre Strandvej i Risskov.

Fætre og kusiner i Munkegade
Moccacity, Gammel Munkegade 19, 8000 Århus C

Hos den hyggelige cafe i Gammel Munkegade kalder ejeren Ulla sine kanelsnegle for kanelfætre og kanelkusiner. Men uanset navnet ligner formen den velkendte kanelsnegl, og smagen af smør, remonce og kanel fejler absolut intet. Moccacity har ligget i den hyggelige gade siden år 2000, og målet er at give kunderne “alt i kaffe – og mere te”, som der står på hjemmesiden. Der er hele vejen igennem fokus på de gode råvarer, og alt bagværket er bagt på økologisk mel. Udover kaffe og kage byder Moccacity også på sandwich til frokosten. Bonusinfo: Moccacity laver også det, de selv kalder verdens bedste hindbærsnitte.

Ikke kun lagkager i Bruunsgade
Lagkagehuset, Bruunsgade 34, 8000 Aarhus C

Københavnere har kendt bagerkæden Lagkagehuset i mange år, men først for nylig kom Lagkagehuset til Aarhus. Og tak for det, for kvaliteten af brød og kager er i top i den aarhusianske butik, der er kædens 24. i Danmark. Kanelsneglene er oldschool med masser af glasur og remonce, der gør dem snaskede på den helt rigtige måde, og de går perfekt til en god kop kaffe, som du passende kan nyde i bageriets café. De andre kager er også fortrinlige, men lagkagen må vi dog indrømme, at vi aldrig har smagt. Bonusinfo: Bagerkæden er grundlagt af Steen Skallebæk og Ole Kristoffersen, sidstnævnte kendt fra Go’ Morgen Danmark på TV 2.

Masser af smør på Åboulevarden
Briancon, Åboulevarden 53, 8000 Århus C

Hos bageren Briancon mødes franske bagetraditioner med dansk smør. Tilsat en stor portion kærlighed og lidt kanel er resultatet en af de bedste kanelsnegle i Aarhus. Det tykke lag mørk glasur skader bestemt heller ikke. Stedet beskriver selv kagerne som rustikke og bagt efter gamle traditioner med masser af sjæl – og smør! Briancon, der er eget af det aarhusiansk søskendepar karina og Kenneth, havde også tidligere butik i Åbyhøj, men nu spreder de kun kulhydratglæde fra lokalerne ved Åboulevarden. Når du alligevel lægger vejen forbi, så forkæl dig selv med et durumbrød og en chokoladecroissant. Bonusinfo: Bageren har et af Aarhus’ største udvalg af champagner.

Høj kvalitet i Latinerkvarteret
Nr. 24, Graven 24, 8000 Aarhus C

Ægteparret Karen Husted og Christian Funder står bag disken i bageriet Nr. 24, der er opkaldt efter adressen i Graven i Latinerkvarteret. Udvalget er ikke stort, men indretningen i den lille butik er særdeles hyggelig, og deres udgave af en kanelsneglen, der går under navnet kanelting, smager skønt! Eneste anke er, at den er uden glasur, men kvaliteten er til gengæld så høj, at man ikke savner glasuren. Prøv den sammen med en kop to go-kaffe i en forårssolstråle på toppen af græshøjen i Graven. Bonusinfo: Ægteparret er faktisk ikke uddannede bagere, men henholdsvis kemiingeniør og plantepatolog.

Klassiske snurrer fra Meyer
Kvickly, Bruuns Galleri, 8000 Aarhus C

Hvis der er et specifikt bagværk, der forbindes med Claus Meyer, er det kanelsnurren – den krøllede, snoede kanelsnegl, der smager skønt og er ekstremt Instagram-venlig. Meyers Bageri ligger naturligvis ikke i Aarhus, men siden sommeren sidste år har man i flere af Coops butikker kunnet købe lækkerierne fra bageriet. I Aarhus kan du blandt andet finde lækkerierne i Kvickly i Bruuns Galleri og Superbrugsen på Vesterbro Torv. Bonusinfo: Meyer holder jævnligt kurser i kanelsnurrens kunst – dog kun i København.