Foto: Den Gamle By.

3 steder i Aarhus med herlige hindbærsnitter

Hindbærsnitten er det perfekte tilbehør til kaffen, den oplagte dessert og ikke mindst et himmelsk mellemmåltid. Vi giver dig tre bud på skønne steder, hvor du kan sætte tænderne i den knasende kage.

Guiden har tidligere været bragt i Århus Stiftstidende

Verdens bedste snitter
Moccacity, Gammel Munkegade 19, 8000 Aarhus C

Der bliver ikke lagt fingre imellem, når Moccacity skal omtale stedets egne hindbærsnitter – de kalder dem nemlig for verdens bedste af slagsen. Det er da også nogle ualmindeligt gode snitter, du kan sætte tænderne i hos den lille café på Gammel Munkegade: Kagerne er smørbagte med økologisk mel, marmeladen er hjemmelavet, og snitten er drysset med røde hjerter, der kan gøre enhver kageglad besøgende (smør)blød i knæene. Er det kaffetid, så skyl din snitte ned med en god kop mokka, brygget på fairtrade-bønner, og skulle din mave trænge til mere end en hindbærsnitte, kan du få serveret en sandwich med for eksempel røget laks, oksepølse med feta og oliven eller mozzarella.

Som vor mor lavede den
Mor Anna, Mejlgade 5, 8000 Aarhus C

Findes der noget bedre end mors mad? Næppe! Hos Mor Anna får du hindbærsnitter så søde og gode, som vor mor lavede dem: Måske skyldes det, at den vigtigste ingrediens i Mor Annas brød og kager ifølge bageriet selv er tid og dedikation til håndværket? Der er derfor hverken smarte fiduser eller kagemix involveret i Mor Annas hindbærsnitte, så du kan roligt glæde dig til at sætte tænderne i den sprøde mørdej og den hjemmekogte hindbærmarmelade. Er du sulten efter mere, så prøv for eksempel en af bageriets frisksmurte sandwich, køb et rugbrød med til frokosten, eller snup en brownie med til aftenkaffen. Vi garanterer, at det resulterer i en rigtig god afslutning på dagen.

Hindbærsnitten fra fortiden
Bagerforretningen i Den Gamle By, Viborgvej 2, 8000 Aarhus C

Skulle du alligevel være på besøg i Den Gamle By, så glem ikke at besøge turistattraktionens fantastiske bagerforretning i Algade. Butikken er indrettet som i 1885, men fungerer heldigvis ikke kun som et museum: Den serverer blandt andet også virkelig gode hindbærsnitter – under navnet hindbærbrød – bagt på en opskrift fra før 1900-tallet. Nice! Snyd ikke dig selv for også at sætte tænderne i bagerens vaniljekranse, som ifølge Den Gamle By selv er populære året rundt. Kagerne kan du tage med to go, og skulle de give dig lyst til selv at prøve kræfter med bagningens kunst, sælger bagerforretningen et hæfte med opskrifter på bagværk fra før 1900. Klar, parat, bag!