S´vinbar

5 vinbarer du skal besøge i Aarhus

Aarhus er fyldt med fantastiske vinbarer, og de sidste par år er niveauet bare blevet højere. Vi guider dig igennem byens mange vinbarer.

S’vinbar

Klostergade 62, 8000 Aarhus

Hos den lille bar på Klostergade i det centrale Aarhus finder du et lille paradis for vinelskere. Stedet er ikke særligt stort, men det er udvalget. Bag S’vibar er Sabina Drachmann Sunne, som er én af byens skarpeste vinhjerner, og hun kan med garanti hjælpe dig med at finde det perfekte glas til lige netop din smag. S’vinbar har mere end 300 forskellige vine på kortet, og flere af disse kan du også få på glas. Glaspriserne går fra 50 kroner og op til 140 kroner. Hertil kan du f.eks. prøve deres fantastiske flæskesvær. Hver måned er der også mulighed for at deltage i en smagning, hvor man tager udgangspunkt i et bestemt område eller drue.

Á-part

Frederiksgade 45, 8000 Aarhus

I Frederiksgade findes der ikke kun ølbarer, men der er også et fantastisk sted, hvis man er mere til vin. Á-part er søsterbaren til den ikoniske restaurant Dauphiné, der ligger lige ved siden af. Hos Á-part har man en forkærlighed for fransk vin, men udvalget er stort, og der er noget for enhver smag. Nicolai Bech, der står bag baren, skal nok finde et glas, der passer til dig og dine ønsker. Hvis man er småsulten, så serverer de også et bræt med charcuteri og udvalgte oste, sardiner på brød eller hvad med en trøffeltoast? Så får man både et god glas vin og en fantastisk snack.

Pinot butik og vinbar

Frue Kirkeplads 1 A, 8000 Aarhus

Beliggende på Frue Kirkeplads finder du Pinot butik og vinbar også bare kaldet Pinot. Hos Pinot finder du en rigtig fin vinbutik, med et stort udvalg, samt et flot kort med vine, du kan købe på glas. Dermed får du muligheden for at smage nogle af de vine, de har i butikken, i deres meget hyggelige lokaler eller ved deres flotte udendørssetup ude foran Vor Frue Kirke. Det er også muligt at købe en af flaskerne på hylderne og få den nedkølet, så du kan nyde den hos Pinot (mod proppenge), eller du kan tage den med hjem og nyde den med det samme.

MasVino Vinbodega

Klosterport 4b, 8000 Aarhus

På Klosterport finder du inde i en lille gård en lille perle for vinentusiaster. MasVino Vinbodega er et hyggeligt sted med en forkærlighed for Spanien. MasVino importerer nemlig selv de spanske vine og ved derfor om nogen, hvad de snakker om, når det kommer til druerne fra den iberiske halvø. Hos MasVino er der en uformel stemning, hvor man kan nyde god mad og fantastiske vine. Klart et besøg værd, hvis man gerne vil lære mere om de spanske vine, eller hvis man bare ved, man elsker spanske vine.

Vin og Petanque

Østergade 31, 8000 Aarhus

Vin og Petanque? Er vi her ude i den perfekte kombination til et arrangement med vennerne? Det er i hvert fald et bud. Hos Vin og Petanque kan du netop få denne oplevelse. Derudover serverer de rigtig god vin og har en stor viden, så du kan få lige den vin, du ønsker dig. De har også en vinbutik, så når du skal hjem, så kan du købe din favorit med hjem.