Foto: Jumbo Bakery & Eatery

3 steder i Aarhus med fantastiske fastelavnsboller

Vi vil ha’ fastelavnsboller i maven, og det vil du garanteret også. Varianterne er mange, og her får du et bud på tre af slagsen i Aarhus.

Guiden har tidligere været bragt i Århus Stiftstidende

Helt klassisk med masser af karakter
Jumbo Bakery & Eatery, Mindet 4, 8000 Aarhus C

Skal du have en fastelavnsbolle af den mere traditionelle slags, har Jumbo på havnen kræset lidt ekstra for kvaliteten i bageriets hjemmebag. Bollerne er, som alt stedets bagværk, bagt på surdej, og så har bagerne piftet de fristende februargodter op med groftkværnet kardemomme, der fremhæver smagsnuancerne i et lækkert fyld bestående af marcipanremonce og creme lavet på Bora Bora-vanilje. Hele herligheden rundes af med overtræk af chokoladeglace og lidt ristede mandelflager – ja tak! Vi kan godt forstå, det kan være svært at vente på sådan en lækker treat, men det har Jumbo heldigvis råd for: Du kan sætte tænderne i din fastelavnsbolle lige med det samme i bageriets hyggelige café, som også byder på en god, økologisk frokost eller bare en kop kaffe at skylle lækkerierne efter med.

Nye boller på fastelavnssuppen
Briançon, Åboulevarden 53, Aarhus C

Nu hvor januarkuren er vel overstået, kan kageelskere landet over drage et lettelsens suk – der er nemlig ingen februar uden fastelavnsboller! Hvis det ikke skal være den sædvanlige klassiker, du serverer til kaffen, kan vi anbefale at slå et smut forbi Briançon, som har pustet nyt liv i den gamle kending. Grund-ingredienserne creme, marcipan og chokoladeovertræk har nemlig fået selskab af en ny nordisk klassiker – havtorn. Eller hvad med varianten med hele hindbær? Du får en enkelt for 19 kroner og fire for 65; så kan du også score lidt karma-point ved at dele med familie eller venner. Win! De syndigt søde sager kan også snildt serveres som dessert til en god middag eller til en varm kop kakao med flødeskum på en råkold vinterdag.

Pretty in pink
Hamanns, Emma 1990, Gammel Munkegade 5-7, 8000 Aarhus C

Hamanns, Emma 1990 er uden diskussion et af de mest Instagramvenlige caféer i midtbyen: Med stedets feminine decór og smukt anrettede portioner er caféen indbegrebet af en fotogen madoplevelse og indehaveren Emmas fastelavnsbolle til 30 kroner er da heller ingen undtagelse: Hun har kreeret en fin lille sag med marcipan, solbær og rosencreme, toppet af med glasur og spiselige rosenblade. Mere yndigt bliver det vist ikke! Snup en kop af caféens skønne varme chokolade til – lavet på 67,4 procent Madagascar-kakao fra Belgisk Callebaut – som ovenikøbet serveres med flødeskum ved siden af, så du selv kan dosere mængden. Hvis samvittigheden kræver, at du ikke starter måltidet med desserten, kan Hamanns også byde på både orientalsk bygotto, lækre frokosttærter eller salater. Så kan du guffe i dig med pudset glorie.