GUIDE Sommeren er over os, og hvad er bedre end en cykeltur ud i det fri med en lækker picnickurv? Vi guider dig til 5 gode steder at hente mad og drikke til turen.

Solen skinner, fuglene kvidrer, og det er tid til pil-selv rejer og god hvidvin i solen. Men inden du slår dig permanent ned på caféstolen, foreslår vi en tur i det fri ledsaget af gastronomiske lækkerier fra det aarhusianske. Du kan lave maden selv, men vores favorit er at hente det på et af de mange gode steder i byen. Her er vores bud på 5 steder, hvor du kan hente lækkert indhold to go til din picnickurv. God appetit!

Den hyggelige
Bernth & Co, Borggade 12, 8000 Aarhus C

Hos den hyggelige café Bernth & Co i den stille Borggade finder du sandwiches i alverdens lækre afskygninger. Brødet bager de selv, og du kan eksempelvis sætte tænderne i en sandwich med Albacore-tun fra Spanien, en varm Bahn Mi-sandwich med braisseret frilandsgris og hjemmelavet sataysauce eller en Italian Meatball-sandwich med lækkert kød, spicy tomatsauce og provolone picante-ost. Er I to på tur, anbefaler vi en sandwich med kylling og en Luscombe med hindbærbrus og en tunsandwich med en Luscombe limonade med æble og ingefær. Hele sættet får I for en overkommelig pris af 110 kroner per mand. God skovtur!

Den italienske
Il Mercantino, Mejlgade 18, 8000 Aarhus C

I Mejlgade findes et lille stykke Italien i form af delikatesse-, pizza- og sandwichbutikken Il Mercantino, hvor du siden år 2000 har kunnet sætte tænderne i autentiske, italienske lækkerier. De fleste af tingene kan tages med i skoven, men vi vælger en af de mange sandwichvarianter, der naturligvis alle serveres i hjemmebagt focaccia- eller ciabattabrød. Det bliver da ikke mere italiensk end en Vitello Tonnato-style sandwich med kalvefilet, tuncreme og tomat indtaget i forårssolen, vel? Skal du have noget at skylle ned med, kan vi anbefale at købe den økologiske sodavand fra Galvanina, der fås i et væld af varianter for 19 kroner per flaske. I alt en fornøjelse for 64 kroner per person.

Den klassiske
Mr. Mums, Jægergårdsgade 12, 8000 Aarhus C

Hos takeawaystedet Mr. Mums på Frederiksbjerg finder du velsmagende sandwiches, hvor alt fra brødet til dressingen er hjemmelavet. Til trods for de klassiske sandwichvarianter på menukortet kan du sætte dit eget præg, da du selv har mulighed for at tilføje ingredienser i alle afskygninger. På turen ud i det blå anbefaler vi sandwichen med hyldeblomst, krebsehaler og æg og sandwichen med italiensk salami, pesto og parmaost, der begge fås til 45 kroner i almindeligt landbrød. Dertil kan du købe diverse sodavand fra 20 kroner, og er du i humør til vin, kan du få en flaske af månedens vin for 89 kroner med i picnickurven. I slipper med 65 kroner per mand med sodavand eller 89,50 per person med en flaske vin.

Den mexicanske
Vaca, Mejlgade 17, 8000 Aarhus C

Lækkerierne på det lille takeawaysted Vaca i Latinerkvarteret tager udgangspunkt i det mexicanske køkken, som har fået tilføjet sæsonens danske råvarer og en god portion knivskarpe kokkeskills. Vaca er fingerfood og også gerne delemad, så vi anbefaler at bestille en Menú Sencillo per person, når I skal på picnic. Menuen indeholder en omgang hjemmelavede tortillachips eller flæskesvær, en hovedret og en sodavand. Hvis I er to afsted, kan I oplagt vælge en omgang tortilla chips, en omgang flæskesvær, fire små tacos med valgfrit fyld, en burrito til deling, eksempelvis Vaca Último, og to sodavand til at skylle ned med. Så er der dømt mexikansk hygge i skoven eller ved stranden, ikke? Alt sammen for blot 95 kroner per person.

Den friterede
Haute Friture, Graven 13, 8000 Aarhus C

Vi indrømmer, at friteret mad i sagens natur ikke er så picnicvenligt. Men hvis I nu er vakse på pedalerne og ikke skal så langt, for eksempel bare ud til Den Permanente, er vi ikke bange for at anbefale luksusfriture fra grillbaren Haute Friture til turen. Den lille biks i Graven byder på klassiske og moderne grillretter i highclass forklædning og oven i købet til særdeles rimelige penge. Udvalget står på alt fra velsmagende porchettasandwiches til fantastiske gourmethotdogs. Og hvad går bedre hånd i hånd end en god hotter og en tur ud i forårssolen? Vi anbefaler at købe grillbarens menu med en hotdog, en omgang fortrinlige fritter og en vand til 85 kroner per næse.