Foto: Greenilicious/Rais Foto

3 grønne spisesteder i Aarhus

Hvor går du hen, hvis der skal grønt på gaflen? Vi giver dig tre bud på spisesteder i Aarhus med vegetariske eller veganske muligheder på menuen.

Guiden har tidligere været bragt i Århus Stiftstidende

4-retters grøn gourmet
Restaurant MellemRum, Fredens Torv 2, 8000 Aarhus C

Noget at fejre eller i humør til en god middag? Hos Restaurant MellemRum er der både kød- og grønne gourmetmuligheder på kortet, uanset om du vælger fra a la carte-menuen eller den sammensatte menu med op til fire retter, som varierer efter årstiden. Lige nu byder vegetarudgaven på suppe af forårsløg, friske asparges serveret som syltet, dampet, skum og råmarineret, quinoa og linser i sesam med spicy sauce på tomat samt hasselnøddemousse med saltet karamel og ristede hasselnødder. Lækkert, siger vi bare! Du får 4 retter for 375 kroner, og vil du gå all in, kan du snuppe en vinmenu oven i hatten for 275 kroner ekstra. Bum! Er maven ikke klar på nær så mange retter, kan du nøjes med 3 serveringer for 325 kroner.

En vegetarisk fika
Café Fika, Jægergårdsgade 47 og Nørregade 28, 8000 Aarhus C

Med lokaler på både Frederiksbjerg og i midtbyen er det nemt at slå vejen forbi Café Fika, hvor du nemt og bekvemt kan stille sulten, og hvor menukortet byder på flere grønne muligheder. Prøv for eksempel caféens sandwich af hjemmebagt surdejsbrød med BBQ-selleri, vegansk urtemayonnaise, tomat, syltet grønt, artiskoktapenade og salat. Du kan også sætte tænderne i en mættende majspandekage med humus, bagte rødbeder, syltet grønt, avokado, artiskoktapenade og salat. Mums, mums, mums! Rund eventuelt af med én af Fikas friske smoothies – måske den med blåbær, banan, mandelmælk og kardemomme? Priserne er yderst rimelige: 60 kroner for en sandwich, 88 for en pandekage og 55 for en smoothie. Bonusinfo: Ifølge Fika er ordet ”fika” svensk for ”kaffepause”, men dækker lige så vel over en velfortjent pause eller en cafétur.

Comfort food på grøntsager
Greenilicious, Jægergårdsgade 34 og Magasin, 8000 Aarhus C

Når maven skriger efter comfort food af den gode slags, er Greenilicious din ven i nøden. Her rummer menukortet alt det, du måtte crave, også i vegetariske eller plantebaserede versioner. Er det en fedtet burger, der får dit hjerte til at banke hurtigere, så prøv Veggie Wonder til 98 kroner med plantebaseret bøf, -ost og -chilimayonnaise samt tomat og løg – smider du 40 kroner oveni, får du en gang rodfrugtfritter med på tallerkenen. Mmh! Du kan også sætte tænderne i caféens Veggie Toast, få varmen med en gang gurkemejesuppe eller snuppe en frisk salat – måske den plantebaserede Asian Temptation med avokado, tangsalat, grønt og peanutdressing? Glem endelig ikke én af Greenilicious’ plantebaserede kager, for eksempel en bounties med kokos, kokosmælk og mørk chokolade til 35 kroner. Halleluja!