Foto: Den Lille Kro

5 forældrevenlige restauranter i Aarhus

GUIDE Mor og far er i byen og vil ud at spise, men hvor skal I gå hen? Vi har fundet 5 restauranter, der passer til de fleste typer forældre.

Mor og far har meldt deres ankomst til byen, og det skal markeres med et restaurantbesøg. Men hvor finder du lige en restaurant, som dine forældre synes om. En restaurant der har den dér særlige forældre-appel, på samme måde som andre restauranter er særligt børnevenlige? Vi har fundet 5 forældrevenlige restauranter, der kan danne rammerne om en hyggelig aften med de gamle, uanset om de er traditionelle, moderne eller nysgerrige forældretyper.

Gammel dansk gør godt
Den Lille Kro, Nørre Allé 55, 8000 Aarhus C

På hjørnet af Nørre Allé og Grønnegade ligger det charmerende spisested Den Lille Kro, der efter eget udsagn laver mad, ”som vor mor troede hun lavede den”. Hvis dine forældre holder af traditionelle danske retter, fornuftige priser og kompetent service, er Den Lille Kro et godt valg. Restauranten har blot tre år på bagen, men har allerede slået sig fast som et af byens bedste udbydere af nationalretten stegt flæsk med persillesovs. Dette alene må være nok til at lokke far til et besøg på stedet. Menukortet byder selvfølgelig også på mange andre af klassikerne. Hvad med stjerneskud, en gang tarteletter eller en Aarhus-schnitzel? Retterne nydes naturligvis bedst med en kold fadøl eller en af kortets mange specialøl for at understrege de afslappede rammer.

Nordisk køkken med Kähler-vaser
Kählers Spisesalon, M.P Bruuns gade 33, 8000 Aarhus C

Hvis Den Lille Kro er en far-restaurant, er Kählers Spisesalon en rigtig mor-restaurant. Og muligvis din fars værste mareridt, hvis din mor har en forkærlighed for Kählers designunivers. Restauranten byder nemlig ikke alene på fortrinlige retter, maden serveres også på stel fra Kähler, ligesom lokalerne er prydet med Kählerkoncernens designs. Ikke desto mindre er stedet ret forældrevenligt, fordi maden balancerer mellem det kendte og det moderne, ligesom servicen er upåklagelig. Kählers Spisesalon er oplagt, hvis familien skal have en moderne smagsoplevelse med inspiration fra det nordiske køkken, som mor og far sikkert har hørt om. I kan vælge mellem 3 eller 4 retter, og prisen er også overkommelig med 279 kroner 3 retter, 325 kroner for 4 retter og en tilhørende vinmenu for 195/250 kroner.

Gastronomisk hygge på Vesterbro Torv
Restaurant Møf, Nørre Allé 55, 8000 Aarhus C

Den hyggelige Restaurant Møf på Vesterbro Torv vil helt sikkert falde i god jord hos dine forældre. Den lille restaurant har et urbant New Yorker-udtryk både i indretning og menu, men stemningen er uformel, og servicen nede på jorden. Køkkenet er med parret Kristine Wacher Rødbro og Michell Nielsen i front knivskarpt, og menukortet varierer efter sæson. Lige nu står den for eksempel på blandt andet saltede kammuslinger med røget mayonnaise, stegt hvilling med dampet kål, tatar med svampe og en 300 grams okse-ribeye. Prisen er ikke urimelig med 295 kroner for tre retter, hvis du lader køkkenet vælge for dig. Hvis din far ikke vil flashe sin vinviden ved at vælge vinen ud fra det lille vinkort, kan tjenerne på kompetent vis sammensætte den rigtige vin til jeres mad.

Konceptuel oplevelse på Europaplads
Früd No. 16, Europaplads 16, 8000 Aarhus C

Den nyåbnede konceptrestaurant Früd no. 16 ved Aarhus Havn er oplagt, hvis der er en særlig anledning til, at mor og far er i byen. På restauranten får I velkomstdrink, snacks, fire retter, fire glas vin og kaffe med sødt til en fast pris på 595 kroner pr. næse. Der er fast mødetid kl. 18.30, og menuen skifter løbende og sammensættes med inspiration fra byer, verdensdele eller hvad der nu falder kokkene ind. Med andre ord er det nok en fordel, hvis dine forældre er nysgerrige på mad og ikke er bange for utraditionelle smagssammensætninger eller råvarer, der slår knuder på tungen, når de udtales. Hvis I går spiser tirsdag til torsdag, kan far spare en hundredemand per person på regningen – her er prisen nemlig kun 494 kroner. Restauranten er i øvrigt en fusion af den tidligere Sechzehn på samme adresse og Sans Med Früd i Mejlgade.

Lokale lækkerier i Mejlgade
Restaurant Pihlkjær, Mejlgade 28, Baghuset, 8000 Aarhus C

Skal mor og far have en teatertur efter aftensmaden, nu de er i storbyen? Så er den lille Restaurant Pihlkjær i Mejlgade perfekt. Her er nemlig en særlig teatermenu med tre retter fra kl. 17.30, som gør det muligt at nå forestillingen kl. 20. Restauranten er dog også en tur værd, hvis I bare skal ud og have familiehygge med lækkert mad. Stedet er især kendt for sine fiskeretter og vegetarretter, men køkkenet kører også en fast kødret, hvis far ikke kan lokkes til fisk. Maden er enkel og smagfuld, og servicen med ejer Henrik Pihlkjær i spidsen er nærværende. Pihlkjær har et åbent køkken, hvilket skaber en hyggelig atmosfære, og derudover er grøntsagerne er hjemmedyrkede, fiskene friskfangede og råvarerne er økologiske. Der er ikke et øje tørt hos de gamle, vel?