Foto: Restaurant Domestic

Bæredygtighed på menuen: 6 Aarhus-restauranter vinder flotte priser i 360 Eat Guide!

Aarhusianerne kan godt være stolte af byens gastronomiske perler. Udover at levere smagsoplevelser i særklasse er seks af byens restauranter blevet hyldet med priser for deres bæredygtighedstiltag af 360 Eat Guide!

Læs også: Aarhus´ bedste café 2024: Her er vinderen og de andre nominerede!

Priser for bæredygtighed

Spiseguiden, 360 Eat Guide, fejrer ikke kun gastronomi, men sætter også fokus på, hvordan restauranter arbejder med bæredygtighed. Guiden vurderer restauranter ud fra deres indsats inden for tre cirkler: råvarer, affald og klima.

Med en kombination af gastronomiske præstationer og ambitiøse bæredygtighedstiltag har flere aarhusianske restauranter i år udmærket sig og vundet priser. Her er et kig på, hvad der gør netop disse steder særlige.

Restauranter med tre cirkler

Restaurant Domestic

Domestic
Foto: Restaurant Domestic

Restaurant Domestic er kendt for sin dybe forankring i danske kulinariske traditioner. Med fokus på lokale ingredienser og en mission om at minimere CO2-aftrykket, imponerer Domestic med deres “root-to-stem” tilgang. Dette indebærer, at hver eneste del af ingrediensen udnyttes. Restauranten genbruger madaffald til kompost, og de arbejder konstant med at reducere brugen af engangsplastik.

Med sine tre cirkler i 360 Eat Guide er Restaurant Domestic i år steget i graderne. Netop denne opgradering har været det største mål for restauranten dette år!

Adresse: Mejlgade 35B, 8000 Aarhus C
Læs mere om Restaurant Domestic her!

Moment

Moment
Foto: Moment

Moment ligger lige uden for Aarhus og arbejder med at integrere bæredygtighed i alle aspekter af en restaurant. Deres menu er baseret på sæsonens grøntsager, dyrket uden pesticider på deres egen gård. Restauranten fungerer som demonstrationssted for bæredygtige teknologier og præsenterer et forbilledligt engagement i at uddanne deres medarbejdere.

Adresse: Ravnen 1, 8410 Rønde
Læs mere om Moment her!

Restauranter med to cirkler

Restaurant Hærværk

Hærværk – 360 Eat Guide
Foto: Hærværk

Restaurant Hærværk er dedikeret til at forstå og formidle historien bag deres ingredienser. Personalet deltager i høstarbejdet på lokale, biodynamiske gårde, og kødet kommer udelukkende fra vildt eller arbejdende dyr.

Restauranten fokuserer desuden på energibesparelser og undervisning i madlavning. Disse tiltag har altså sikret dem hele to cirkler i 360 Eat Guide!

Adresse: Frederiks Allé 105, 8000 Aarhus C
Læs mere om Restaurant Hærværk her!

Restauranter med én cirkel

Gastromé

Gastromé
Foto: Gastromé

Michelin-restauranten, Gastromé, der holder til i Risskov er kendt for sine nordiske teknikker og åbenhed over for internationale input. De sætter bæredygtighed højt på dagsordenen og arbejder tæt med lokale producenter. Derudover udnytter Gastromé hele ingrediensen og bruger sæsonbetonede råvarer i deres retter!

Med sin første cirkel har Gastromé fået sin debut på 360 Eat Guides liste over restauranter!

Adresse: Grenåvej 127, 8240 Risskov
Læs mere om Gastromé her!

Brasserie Bavn

Brasserie Bavn – 360 Eat Guide
Foto: Brasserie Bavn

Med en placering i Aarhus’ ikoniske Lighthouse serverer Brasserie Bavn klassiske danske og franske retter med et bæredygtigt twist. Deres fokus på lokal sourcing og hjemmelavede produkter gør dem til en vigtig del af byens gastronomiske scene.

I år er også Brassserie Bavns første gang på listen, hvilket er lidt af en bedrift, da restauranten er en af de nyere på den aarhusianske madscene!

Adresse: Helga Pedersens Gade 79, 1., 8000 Aarhus C
Læs mere om Brasserie Bavn her!

Substans

Substans
Foto: Substans

Fra deres beliggenhed på 11. etage byder Substans på en fantastisk udsigt kombineret med innovative retter. Ingredienserne er lokale, ofte fisket i nærheden, og menuen er bygget op omkring moderne og legende præsentationer.

På bæredygtighedsfronten samarbejder restauranten med nærliggende virksomheder om at mindske madspild, og lokale råvarer dominerer menuen!

Adresse: Mariane Thomsens Gade 2F, 11.1, 8000 Aarhus Ø
Læs mere om Substans her!

Capo

Capo
Foto: Capo

Capo byder på naturlige vine og en zero-waste tilgang til gastronomi. Deres lokale leverandører sætter standarden for menuen, og intet går til spilde, da alt overskud genanvendes. Hos Capo transformerer de blandt andet madspild til olier, fermenterede produkter og fonds.

Capo optræder også på listen for første gang i år med deres første cirkel!

Adresse: Ny Munkegade 4, 8000 Aarhus C
Læs mere om Capo her!

Med disse restauranter i spidsen viser Aarhus, hvordan bæredygtighed kan integreres i verdensklasse gastronomi. Det er ikke bare maden, der tæller – det er historien, hensynet og passionen bag den.