Foto: Chantal Garnier via unsplash.com

3 steder med vegansk take away

Skal den stå på vegansk? Orker du ikke selv igang? Her er tre bud på lækkert vegansk take away i Aarhus.

Vi glæder os til, at byens madsteder kan slå dørene op igen. Nogle steder kan du allerede nu få take away, mens du må nøjes med at drømme og planlægge dig til andre.

Plant Food
Aarhus Street Food, Ny Banegårdsgade 46, 8000 Aarhus C
Graven 16H, 8000 Aarhus C

Plant Food byder på vegansk mad både på Aarhus Street Food og i Graven i Latinerkvarteret. Fra 1. januar kan du igen få take away fra restauranten i Graven.

Bestil for eksempel en burger på en brioche bole, beyond patty, trøffelmayo, burgersauce, syltet rødløg og hjertesalat. Du kan også få varme gryderetter og supper, der skifter efter årstiden.

Læs også: 3 måder du kan blive klar til at spise vegansk i januar

Pearl India
Fredensgade 46, 8000 Aarhus C – åben for take away

Det indiske køkken er fyldt med veganske retter. I Aarhus kan du for eksempel få mad fra Pearl India. Her kan du få indiske retter som saag, en indisk spinatsauce, og alloo matter, som er kartofler og ærter i en krydret sauce.

Ghee, som er en slags klaret smør, bruges i mange indiske retter, så tjek med restauranten, at retten er vegansk, når du bestiller.

Melone
Frederiks allé 96, 8000 Aarhus C – åben for take away

Den veganske café på Frederiks allé byder på vegansk take away som burgere, sandwich og panini. Du kan for eksempel sætte tænderne i en cheeseburger med koFRIbøf, chili marmelade og mayo, syltet agurk, vegansk ost og løgringe. Eller hvad med en tunfri-sandwich med spinat, avocado og tunfri-salat?

Du kan få sandwich til omkring 69 kroner og en burger mellem 89-95 kroner. Pomfritter og sødekartoffel fritter kan fåes for henholdsvis 35 og 40 kroner med ketchup og hjemmelavet, vegansk chilimayo, mayo eller BBQ mayo.